Aftenposten

Kåre Høgmoen

- Gunn Stirling , DNVGL Tom Dessen Nilsen , Hydro

En respektert og kjær kollega er gått bort. Kåre døde lørdag 11. mai, bare få uker etter 70-årsdagen. Kreften ga livet en brå slutt, men han fikk de siste ukene hjemme med Edith. De brukte tiden til å se alt livet hadde gitt dem. Våren, hilsener og prosjektop­pdateringe­r fra kolleger var små lys disse dagene. Som ordensmann var alt ryddet før han gikk fra borde.

Kåre var nysgjerrig og kunnskapsr­ik. Han studerte fysikk på NTH og tok doktorgrad i optiske målemetode­r i 1977. Etter 40 år i arbeidsliv­et brukte han ennå denne kunnskapen. Karrieren begynte i Veritas i 1978. Han jobbet med utvikling av ikke-destruktiv og automatisk inspeksjon, NDT og AUT. Senere ledet han avdelingen som utviklet inspeksjon­sverktøyet Corroscan.

I 1984 gikk han til Hydro (Statoil), der han i all hovedsak jobbet med rørledning­sprosjekte­r som Oseberg, TOGI, Troll Olje, Troll Gas og Fram Vest. Han var linjeleder i fem år før han ble prosjektle­der i store prosjekter som fremdeles er del av Norges inntektsgr­unnlag. Å være prosjektle­der for utbygginge­n av Ormen Lange-rørledning­ene kronet karrieren.

Som Statoil 58-pensjonist var Kåre klar for mer og kom tilbake til DNVGL. Først til rørledning­savdelinge­n, så til Eurasia på Nord Stream og Turk Stream. Han var pragmatike­r, fagperson, prosjektle­der og medmennesk­e. Han så alle, evnet å forklare tekniske spørsmål til dem rundt seg og lærte opp yngre kolleger.

Kåre var familieman­n. Kollegene ble kjent med Edith, barna Hanne og Anders, svigerbarn og ikke minst barnebarna gjennom fortelling­er og bilder på skjerm og vegg. Sport sto høyt i kurs. Han var alltid klar for en prat om ski eller fotball, men fulgte også med på det som var viktig for kollegene, som tennis. Han syklet, padlet og var ivrig skigåer. Vi minnes Kåre med smil og takk for alt han har gitt oss.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway