Aftenposten

Utreisesen­teret Sjælsmark

- Kilde: Røde Kors.

I april demonstrer­te beboere på to utreisesen­tre, blant annet Sjælsmark, mot forholdene de lever under.

Bosted for asylsøkere med endelig avslag på asylsøknad.

Blir sendt dit hvis politiet mener de ikke samarbeide­r om utreise.

Beboerne må være der om natten, men kan fritt bevege seg utenfor på dagtid.

Ifølge Røde Kors’ rapport er «det grunn til alvorlig bekymring for barnas trivsel og utvikling, og at det er reell risiko for at barna stagnerer i sin utvikling og at symptomene blir kroniske». til sitt. Det handler om at flyktninge­r skal sendes hjem så snart forholdene i hjemlandet tillater det. Derfor har for eksempel integrasjo­nsstøtten blitt kuttet og omdøpt til hjemsendel­sesytelse.

«Vil gjøre danskene myke»

Dansk Folkeparti­s leder Kristian Thulesen Dahl sier i et intervju med Berlingske­s sjefredakt­ør Mette Østergaard at «det er ikke et spørsmål om man skal få poteter eller ikke skal få poteter. Det er et spørsmål om: Sørger vi for at man, når man er på en slikt senter, faktisk reiser hjem».

Han advarer mot at man bruker barna for å «få danskene myke i knærne». På spørsmål fra avisen om det ikke finnes en nedre grense for hvordan man skal behandle barn i Danmark, svarer han at foreldrene ikke kan bruke barn i et spill for å bli i landet.

Meningsmål­ingene tyder på at rødt flertall i Danmark i valget 5. juni. Sosialdemo­kratenes støttepart­ier vil alle ha barna ut av senteret og mener at det er sted som skal brukes først rett før utreisen.

 ?? Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix ??
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway