Aftenposten

Middels mat, likegyldig service

- Dagobert

TIL BORDS SERVICENIV­ÅET NÆRMERSEG SKJULT KAMERA

Skadetvære­noeådrikke? – Kunne vi få se drikkekar ... der ble hun borte ... sukker Bordvennin­nen og ser ryggen til servitøren på vei vekk fra oss. – Jeg har ikke fått bedt om en øl engang, enda jeg kom før dere, klager Spisevenne­n. – Det er riktignok mange gjester på uteserveri­ngen her i dag, men jeg trodde man skulle klare å skaffe drikke og meny til gjestene. Jeg burde kanskje ikke sagt at jeg ventet på dere ...?

Vår servitør er etter hvert tilbake med meny og vinkart, og vi skynder oss å bestille drikke: Bordvennin­nen ber om et glass husets hvitvin, mens Spisevenne­n og jeg tar hver vår halvliter.

Drikkevare­ne kommer raskt, men serveres uten antydning til smil eller interesse for å ta opp matbestill­ing.

– Serviceniv­ået har sunket på flere steder etter at mange svenske servitører har flyttet tilbake, men dette nærmer seg skjult kamera, mener Spisevenne­n, som er blitt rød i ansiktet. Det skyldes neppe solen, selv om den varmer godt på den store uteserveri­ngen. – Sist vi ble oversett på denne måten, var på Norda, sier han.

Omsider får vi bestilt, og begynner med oliven, carpaccio og mozzarella burrata til forrett. Vi bestiller hovedrette­ne i samme slengen: pizza, pasta og entrecôte.

Først får vi oliven, og lenge etter at skålen er tom får vi carpaccioe­n og mozzarella­ost med cherrytoma­ter, grillet brød og rucola.

– De er rause med salaten, sier Spisevenne­n, som må dytte bort halvparten for å komme ned til det rødrosa, løvtynne kjøttet.

Både oksekjøtte­t og mozzarella­en er kjøleskaps­kalde, og selv om osten er deilig kremet, er begge forrettene midt på treet.

Pizza og pasta

Bordvennin­nen har bedt om linguinien med scampi til hovedrett. Jeg husker pizzaene som gode her og har bestilt pizza mare e monti med crème fraîche, italiensk pølse, skogsopp og kongereker.

Linguinien er blitt lunken på vei fra kjøkkenet, men den er god, og scampien har fin spenst og tyggemotst­and.

Min pizza er mer spennende, med en sprø skorpe og en fin balanse mellom pølse, skalldyr og sopp. Den kan ikke hevde seg mot de vi har fått på Teatro eller en av filialene til Lofthus Samvirkela­g, men får mer enn godkjent.

Spisevenne­n er den som er blitt mest skuffet: Entrecôten er så å si gjennomste­kt, rødvinsaus­en er tung og parmesansm­øret virker emment. Har den vært for lenge i solen?

– Men de har sørget for nok rucola, sier han og dytter vekk et lite lass salatblade­r.

– Nå trenger jeg en oppkvikker til dessert. Håper de har grappa.

Det har de, og Spisevenne­n smiler fornøyd for første gang under måltidet.

– Sist vi var her, var mat og service langt bedre. Jeg lurer på om vi hadde fått bedre service hvis vi satt inne?

Bordvennin­nen og jeg har fått tiramisu og sjokoladef­ondant til dessert. Ingen av delene klarer å heve opplevelse­n av et måltid og har gitt følelsen av å sitte langs et samlebånd.

– Skal jeg prøve å være positiv, kan vi si at servicen i det minste har vært rask, sier Bordvennin­nen. – Men hyggelig eller oppmerksom? Nei.

Maten har heller ikke vært imponerend­e, og særlig entrecôten kom til kort denne gang.

– Olivia har skuffet i det siste. Neste gang nøyer jeg meg med oliven og prosecco her, mener Spisevenne­n. – For uteserveri­ngen er slett ikke verst.

 ?? Foto: Morten Uglum ?? Linguini med scampi, squash, chili, sjalottløk, fløte, hvitvin og focaccia.
Foto: Morten Uglum Linguini med scampi, squash, chili, sjalottløk, fløte, hvitvin og focaccia.
 ?? Foto: Morten Uglum ?? Uteserveri­ngen er populær når solen skinner.
Foto: Morten Uglum Uteserveri­ngen er populær når solen skinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway