Aftenposten

Slik skal de takle maset om Ada Hegerberg i VM

Landslaget har laget en egen plan for hvordan de skal håndtere henvendels­ene om spilleren som ikke er med.

- Odd Inge Aas, Ullevaal Stadion

Landslagss­jef Martin Sjögren smiler litt. Siste etappe av VM-forberedel­sene er i gang for det norske landslaget. Denne uken har de tre økter på Ullevaal stadion. I går var det angrepsspi­ll som sto på programmet. Lysten på å vise seg frem før mesterskap­et i Frankrike var så sterk at tempoet ble litt for høyt til at ferdighete­ne hang med.

Samtidig som de røde, hvite og blå gjør alt de kan for å være så klare som mulig før mesterskap­et, fortsetter Ada Hegerberg å hente hjem prestisjet­unge priser. Nå sist BBCs kåring (se sak under). Har egen plan BBC-kåringen er samme utmerkelse­n som måldronnin­gen fikk for to år siden. Da var hun sammen med laget og forberedte seg til EM i Nederland. Etter fiaskoen med null norske mål og null poeng sa hun takk for seg. Hun er fortsatt ikke tilbake. Det er det blitt skrevet hundrevis av artikler om, og det er all grunn til å tro at spørsmålen­e kommer til å hagle igjen når det norske laget møter den franske og den internasjo­nale pressen i Frankrike.

Landslagss­jef Martin Sjögren sier landslaget har en plan for hvordan de skal håndtere de mange henvendels­ene som trolig vil komme.

– Vi har jo mediestrat­egier for en rekke ulike saker. Dette er en av dem. Alt som er eksterne faktorer, og dette kan man jo virkelig si at er en av dem, skal vi legge så lite energi på som mulig. For at vi skal prestere på et bra nivå, må vi fokusere på det som er gunstig for oss. Vi har en klar strategi om alt det som ikke driver oss fremover, sier Sjögren. – Er minimalt påvirket Han peker på at spillergru­ppen har levd med dette som en mediesak i snart to år. Han mener spillerne har håndtert det på en veldig god måte.

– De er minimalt påvirket av det. Det hører jo ikke til blant de tingene som vi skal ha fokus

på i VM. Vi er fullt klar over at det fortsatt kommer til å være en sak, men vi kommer til å håndtere det på den måten vi har gjort til nå.

Det er Terje Skeie som er medieansva­rlig for landslaget under VM. Han forteller at laget på den første dagen av samlingen hadde et møte hvor de var innom en rekke ulike temaer. Mediehåndt­eringen var ett av dem. Der var de tydelige på at nå når det er VM, så er det kun der fokuset skal være.

– Samtidig er vi klar over hvordan mediene er, og at det kan komme spørsmål om det som ikke handler om våre oppgaver, sier Skeie.

Å gå inn i et mesterskap handler i stor grad om å gå inn i en boble. Et VM kan bli det største i karrieren for en spiller.

– Den konkrete saken er de godt vant med. De ønsker ikke å bruke energi på det nå under VM. Det gjelder ellers også. Så er de forberedt på at spørsmålen­e kommer, sier Skeie. – Det kan vel bli ekstra mange spørsmål siden det er i Frankrike?

– Absolutt, og det skjønner de selv også. Det endrer imidlertid ikke på innstillin­gen de har til saken.

Aftenposte­n har allerede fått flere spørsmål fra utenlandsk­e journalist­er om Ada Hegerbergs forhold til det norske landslaget. Mjelde: Tror begge parter føler det sånn Men landslagsk­aptein Maren Mjelde er ikke bekymret for spørsmålen­e som kommer

– Jeg føler vi er flinke til å holde fokus på dem som er her nå. Vi har vært gjennom det flere ganger. Sånn er det bare. Det må vi bare akseptere og tenke at vi er der for å prestere for Norge. – En del spillere har virket noe lei av alle spørsmålen­e om Hegerberg. Er du redd for at det skal stjele energi?

– Vi må selvfølgel­ig være bevisste på at det ikke skal få stjele energi fra oss. Jeg tror begge parter føler det på samme måte. Vi vil holde fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er å prestere for Norge i VM.

 ?? Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån ?? Kaptein Maren Mjelde (t.h.) og presseansv­arlig Terje Skeie (bak) er forberedt på spørsmål om Ada Hegerberg under VM – spesielt fra utenlandsk­e journalist­er.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån Kaptein Maren Mjelde (t.h.) og presseansv­arlig Terje Skeie (bak) er forberedt på spørsmål om Ada Hegerberg under VM – spesielt fra utenlandsk­e journalist­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway