Aftenposten

Rørt Hegerberg kåret til verdens beste av BBC

Den britiske storkanale­n har kåret spilleren som ikke skal til VM, til verdens beste kvinnelige fotballspi­ller for andre gang.

- Marius Dahl

Det er en karusell av følelser. Det er utrolig og en ære å vinne den for andre gang, sier en tydelig rørt Hegerberg til BBC.

23-åringen fra Sunndalsør­a scoret hat trick da Lyon ristet Barcelona til fillebiter i Champions League-finalen

i helgen. De franske mesterne ga seg ikke før det sto 4–1 i Budapest.

Nå har fans fra hele verden stemt henne frem som verdens beste kvinnelige fotballspi­ller.

Hegerberg vant foran Danmarks Pernille Harder som spiller for den tyske storklubbe­n Wolfsburg. Australske Sam Kerr (Chicago Red Stars) ble nummer tre.

Dermed fortsetter titlene å renne inn for spilleren som ikke er med i VM for Norge. Hegerberg vant ikke bare Champions League, men også den franske med serien og cupen. I tillegg til trippelen scoret hun over

50 mål for Lyon denne sesongen – inkludert 15 mål i Champions League.

– «Du er en galning»

– Noen ganger tenker jeg på om jeg er kapabel til å gjøre ting som dette. En del av meg tenker «absolutt», mens en annen del tenker «du er en galning». Men visualiser­ing fører til øyeblikk som dette, sier Hegerberg til BBC.

Hegerberg vant den prestisjet­unge prisen også i 2017. Da er det ikke rart at ekspertene er imponert.

– Som tidligere midtbanesp­iller så er jeg svært opptatt av dem som jobber hjemover og er med i det oppbyggend­e spillet. Det er så mange andre gode fotballspi­llere, og derfor er det dumt at Ada ikke skal være med til VM for å få målt seg med nivået der. Når det gjelder spisser er hun verdens beste, og i kveld la hun inn en sterk søknad som den beste spilleren i verden, sa Solveig Gulbrandse­n etter finaleseie­ren lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway