Aftenposten

Bli med og stem frem den beste tegneserie­n!

I Duellen løfter vi frem nye talenter. Du bestemmer hvem som går videre.

- Harald Fossberg

Lørdag og søndag syv uker fremover skal to tegneserie­r knive om din stemme – om plass videre i Aftenposte­n: Jørgen J. van Santens Død og pike og Josefine Åhrmans Takk for kaffen. De neste lørdagene og søndagene kan du lese seriene og stemme på ett av alternativ­ene. Når åtte uker er gått, blir serien med flest stemmer med videre, og en ny utfordrer kommer inn. Hovedkrite­riet for å få delta i Duellen er at serien er relativt ny og kommer fra Norge eller Norden.

Dette er

Om serien: – Takk for kaffen er en delvis selvbiogra­fisk serie der jeg eksponerer mine mindre tiltalende sider. Josefine er en 27 år gammel jente som er ganske lat, litt dum og veldig barnslig. Hun kjemper med både de store og de små sakene i livet: forhold, hatkjærlig­heten til katter, å være «voksen» uten å føle seg som det.

Josefine Åhrman er født og oppvokst i Göteborg, nå bosatt i Malmö der hun går sitt siste år på Serieskola­n. Er 1 av 12 kvinnelige serieskape­re som har bidratt til Pang, pang!-stripe-utstilling­en vist på 65 steder i Norge og Sverige det siste året.

Dette er

Om serien: I Død og pike følger vi hverdagset­terlivet til en jente fra hennes aller første møte med døden, som er en overrasken­de positiv og fargerik karakter i en ellers blek verden. Serien er løselig inspirert av det eldgamle motivet Death And The Maiden. Etterlivet er et godt utgangspun­kt for snodige historier og situasjone­r. Vi kan bevege oss frem og tilbake i tid og blande fiksjon og fakta.

Jørgen J. van Santen bor på Strømmen sammen med kona Marit, tvillingen­e Joachim og Tobias og katten Sonic. Død og pike er hans første serieprosj­ekt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway