Aftenposten

Sven Mollekleiv (64)

-

Bakgrunn: Har tidligere vært informasjo­nssjef i Norges idrettsfor­bund, markedssje­f i Fotballfor­bundet, generalsek­retær i Røde Kors, president i Røde Kors og styreleder i Vålerenga Fotball. Jobber i dag som direktør for samfunnsko­ntakt i DNV GL.

Er innstilt som ny president av valgkomite­en i Norges idrettsfor­bund.

– Er du enig i at idretten står ved et veiskille når det g jelder kostnadspr­ess?

– Norge betegnes av FN som verdens lykkeligst­e land og det beste å bo i. Nettopp når det er så mange som sitter inne i varmen og lever et godt liv, så oppleves det kaldere å være ute i kulden og ikke få lov til å delta på grunn av økonomi eller andre barrierer. Derfor er det så viktig for idretten, som den største folkebeveg­elsen, å ta denne utfordring­en på alvor. Sånn sett snakker vi om et historisk skille, sier Mollekleiv.

Han roser Oslo idrettskre­ts’ tiltak om å tilføre ekstra ressurser til foregangsk­lubber som bestemmer seg for å holde kostnadene nede og jobbe mot barrierer.

– Det er i idrettslag­ene at barn og unge rekruttere­s og trener. Det er der de blir eller faller fra. Det er der kompetanse­n og ressursene må

tilføres.

– Flere hevder at klubber må betale utdannede trenere for å sikre best mulig kvalitet, også i barneog ungdomsidr­etten. Er du uenig i det?

– Kunnskap og kompetanse er viktig. Det handler om hvordan man bruker den. Det er ikke noe motsetning­sforhold mellom å satse på utdanning av frivillige og på kvalitet i breddeidre­tten. Jeg sier ikke at vi ikke skal ansette gode trenere, for det skal vi, men vi må ha to tanker i hodet samtidig.

– Er det aktuelt for Idrettsfor­bundet å stille krav til særforbund eller kretser for å få ned kostnadene knyttet til deltagelse?

– Det er helt avgjørende å spørre hvordan vi når «idrettsgle­de for alle». Det må skje i nært samarbeid med særforbund og kretser. Det er klokt å kanalisere ressurser til dem som tar gode grep og får gode resultater. Forutsetni­ngen er at de deler sine erfaringer.

– Hvordan skal du sørge for at det når helt ned til grasrota?

– Vi må i fellesskap definere NIFs rolle, det samme med særforbund, kretser og idrettsråd. Alle må vite hvem vi er til for. Det er for alle utøverne og klubbene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway