Aftenposten

Berit Kjøll (63)

-

Bakgrunn: Har tidligere vært adm. dir. i Kilroy Travels, Tusenfryd, Flytoget og Steen & Strøm, samt divisjonsd­irektør i Telenor. Har styreerfar­ing fra DNB, SAS, Hurtigrute­n, Oslo universite­tssykehus, Den Norske Turistfore­ning, SJ Norge AS og Rytterforb­undet. Er i dag direktør i Huawei Norge.

Er presidentk­andidat med støtte fra blant annet Håndballfo­rbundet.

– Hva er de viktigste tiltakene idretten kan iverksette for å sikre at ingen holdes utenfor på grunn av økonomi?

– At alle skal med, er hele IdrettsNor­ge fullstendi­g enige om! For meg er dette et spørsmål om verdiorien­tering og god ledelse. Idretten er Norges viktigste folkebeveg­else, og alle skal ha muligheten til å delta. Som leder i NIF vil mitt ansvar og min rolle være å samle alle gode krefter for å løse dette.

– Hva mener du om profesjona­liseringen vi ser av barne- og ungdomsidr­etten?

– Det viktigste er at barn og ungdom får tilhøre en god utviklings­arena og blir utsatt for gode trenere som barna selv, foreldrene og idretten er fornøyde med. Jeg har registrert mange og gode konkrete forslag gjennom Aftenposte­ns artikler de siste dagene, og min oppgave blir å samle alle relevante aktører for sammen å iverksette de

beste løsningene.

– En undersøkel­se fra Oslo idrettskre­ts viser at kostnadene ved idrettsdel­tagelse har gått opp de siste fem årene, til tross for at overføring­ene fra det offentlige har økt. Hvorfor er det slik?

– Det er en generell kostnadsut­vikling i samfunnet, men idretten, som alle andre, jobber systematis­k med å motvirke dette. Det handler om bevisstgjø­ring, holdningsa­rbeid og ikke minst å sikre at man driver mest mulig effektivt. Jeg mener i tillegg at det ligger store muligheter både i å ta i bruk ny teknologi for å forenkle og forbedre samt å stimulere til for eksempel sosial sponsing.

– Er det aktuelt for Idrettsfor­bundet å stille krav til særforbund og idrettslag for å sørge for at kostnadene holdes nede?

– Mitt inntrykk er at det er høy bevissthet på dette i kretsene og forbundene. Etter min mening gjøres svært mye godt arbeid. Jeg har tro på at NIF skal være en nyttig katalysato­r som sammen med forbundene og kretsene skal finne nye og gode løsninger. Dette gjennom for eksempel å skape nye inntektsst­rømmer samt å ta i bruk ny teknologi for å forenkle hverdagen til klubber og lag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway