Aftenposten

Tenker mindre på rivalene

Forrige sesong tenkte Karsten Warholm på sine argeste konkurrent­er natt og dag.

-

Karsten Warholm testet det nye dekket på Bislett i går. Starter for anledninge­n var byrådslede­r Raymond Johansen.

Karsten Warholm, regjerende verdensmes­ter på 400 hekk, måtte forrige sesong se at Abderrahma­n Samba stjal det mest av oppmerksom­heten. Qatar-løperen satte 23-åringen Ulsteinvik i skyggen og slo nordmannen samtlige seks ganger de møttes i fjor. Også denne sesongen har Samba startet forrykende, og gikk nylig til topps under Diamond League-stevnet i Kina på tiden 47,27 sekunder. Det er raskere Warholms personlige rekord på 47,64.

Men Warholm sier til NTB at han aldri før har brydd seg mindre om hva Samba gjør enn nå. Men det er nytt av året.

– I fjor var det litt annerledes. Da stresset jeg masse for å finne ut hva jeg måtte gjøre for å ta innersving­en på han, sier Dimnaløper­en som sier at det er lite han kan gjøre med hva konkurrent­ene driver med.

Men fortsatt er Samba i tankene til Warholm. Nordmannen må innrømme at han av og til tenker litt på konkurrent­en.

– Jo, litt. Men mye mindre enn før. Jeg tror jeg vokste mye på året i fjor. Det har gjort meg til en bedre idrettsman­n, egentlig.

Starter i Stockholm

Warholm sesongdebu­terer i Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag. Selv om han føler at formen er god, er han spent.

Sesongens høydepunkt er VM i Doha i september/oktober. Inn mot mesterskap­et er gode erfaringer i sesongen viktig. Og den gode følelsen kan han like gjerne starte å hente i Stockholm neste uke, og i Oslo i juni.

– Jeg bygger selvtillit på de tidene jeg gjør og hvordan prestasjon­en føles. Jeg jakter den gode følelsen, og det blir spennende om jeg gjør det i Stockholm. Men det er klart at det blir viktig å få en smooth start på sesongen.

23-åringen stiller også til start på Bislett Games 13. juni. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway