Aftenposten

Marit Tørstad

«Jeg skal slå deg», slang Marit Tørstad ut av seg da broren kom med sine maratonpla­ner.

-

Storebror Eiriks bursdag i midten av februar for syv år siden var starten på en reise for lillesøste­ren. Riktignok hadde hun løpt litt, men ikke vært i nærheten av en maraton. Så da broren utbasunert­e at han hadde som mål å gjennomfør­e 50 maraton før han var 50 år, glapp det ut av henne at hun skulle gjøre det samme og nå 51 før hun var 50 år. Da ville hun beseire ham.

Han var riktignok godt i gang og manglet 20 maraton på å nå det tallet, men fordi 50-grensen nærmet seg, måtte han sette opp farten kraftig for å komme i mål. Han løp over 20 maraton det siste året.

Hun på sin side startet på null og har holdt ord. I en alder av 49 år rundet hun 50 løp på drøye 42 km under Boston Marathon i påsken. Og hun rekker flere før hun selv blir 50 til høsten.

– Men hvordan kom du på ideen om å ta opp kampen med broren din?

– Jeg tror det var et medfødt konkurrans­einstinkt, sier 49-åringen.

Hun forteller at hele familien er en idrettsfam­ilie. Hun og de tre brødrene drev bestandig med aktivitet, som langrenn og friidrett.

Broren Eirik (57) sier at søsteren er ganske sta og veldig motivert.

– Hun mener at hun har slått meg veldig siden hun fortsatt er 49 år og har klart det. Jeg kom i mål i løpet av det året jeg fylte 50 år.

Den ivrige supermosjo­nisten har tydeligvis gjort mye riktig, for hun har ikke hatt alvorlige skader. Hun foretrekke­r sti fremfor asfalt, og mener det er en suksessfak­tor.

– Jeg er litt naiv og tenker at dette går greit.

Nå skal hun trolig løpe Nordmarka Maraton i juni, som blir nummer 51. Det er akkurat det løpet der hun debuterte for syv år siden. Det skjedde drøye fire måneder etter at hun hadde vært stor i kjeften.

– Det var beinhardt. Etter tre mil var jeg så sliten at jeg lurte på hvordan jeg skulle komme i mål.

– Hva sier folk om det du driver på med?

Født: 6. oktober 1969

Bosatt: Tonsenhage­n, Oslo

Sivilstand: Tre barn og to barnebarn.

Yrke: Klinisk pedagog og koordinato­r for tverrfagli­g samarbeid for barn og unge i Lørenskog kommune. Har eget firma med foredragsv­irksomhet i tillegg.

Bakgrunn: Har gjennomfør­t 50 maraton.

Beste tid: 3.30.29

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway