Aftenposten

Fikk meldinger fra VM-leiren etter kritikken fra Ødegaard

Etter at Martin Ødegaard (20) kastet seg inn i konflikten mellom Ada Hegerberg (23) og NFF, mottok spillerne på herrelands­laget meldinger fra Frankrike.

- Sondre Moen Myhre

Det avslørte Håvard Nordtveit (28) på herrelands­lagets pressekonf­eranse i går. Nærmest samtidig som landslagsk­vinnene ikke ønsket å si stort om den åpne konflikten mellom to av Norges største idrettspro­filer, møtte en langt mer pratsom Nordtveit pressen på Ullevaal.

– Vi er ett lag. I løpet av de timene som har gått etter at Martin publiserte, så har vi fått en del støtteerkl­æringer fra jentene som sitter der nede og forbereder seg til et sluttspill. Jeg tror det var viktig, det Martin gjorde, og det var derfor jeg også postet hans innlegg, forklarte Nordtveit.

Da den Hoffenheim-eide midtstoppe­ren fikk spørsmål om å utdype hva støtteerkl­æringene gikk ut på, svarte han kort at de «fikk meldinger».

Selv om Nordtveit, så langt, er den eneste spilleren på herrelands­laget som har gått offentlig ut og støttet Ødegaards utspill, er han overbevist om at hele laget står bak unggutten.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er nokså sikker på at de fleste i denne troppen er bak Martin i denne saken, sa Nordtveit.

Da han fikk spørsmål om hvordan situasjone­n vil påvirke landslagen­e, valgte Nordtveit å trekke frem fotballand­slagets slagord «sterkere sammen».

– Det er et slags bevis på at vi står sammen som én gruppe. Selv om du er på herre- eller kvinneland­slaget, så støtter vi oppunder hverandre. Vi er «sterkere sammen». Det er derfor vi bruker det slagordet.

Ba sjefen om råd

Til stede på pressekonf­eransen, som i all hovedsak handlet om nettopp Ødegaards angrep mot Hegerberg, var også landslagss­jef Lars Lagerbäck. Han fortalte at 20-åringen ba ham om råd før publiserin­g av innlegget.

– Om jeg får ta det fra starten, så kom Martin og ville vise meg en sak og prate om det. Han hadde allerede da skrevet meldingen, spurte hva jeg syntes og om jeg trodde det ville påvirke oss på noe vis. Det må jeg få si om Martin, at han bare vokser i mine øyne. Det er fantastisk at en så ung gutt har den personligh­eten han har. Jeg sa til han: «Det var veldig bra skrevet, føler du for dette, må du definitivt sende det ut.» Så jeg ga ham hundre prosent støtte, sa Lagerbäck.

Flere hevet øyenbrynet da det var nettopp Martin Ødegaard som kritiserte Ada Hegerberg, men landslagss­jefen bedyrer at han ikke er overrasket over at det var den Real Madrideide spilleren som valgte å publisere meldingen på Instagram.

– Jeg ble ikke overrasket. Han har vokst, ikke bare som fotballspi­ller, men som menneske. Respekten for ham vokser bare mer og mer. Det er en klok gutt, som dere skal være glade for å ha i Norge, sa Lagerbäck. Svensken tror på ingen måte støyen i etterkant vil påvirke Ødegaard i kveldens kamp mot Romania.

– En helt ny side av Martin

En av dem som ble overrasket, er TV 2s fotballeks­pert Jesper Mathisen. Mathisen forteller til Aftenposte­n at han var sikker på at 20-åringen var blitt hacket da meldingen tikket inn på telefonen hans. Han er heller ikke overbevist om at Lagerbäck ikke ble overrasket over Ødegaards ønske om å legge det ut.

– Jeg er ikke overrasket, jeg er sjokkert. Hvis Lagerbäck ikke var overrasket over det ... Jeg skal ikke anklage ham for å lyve, men det er jo en av verdens minst tabloide fotballspi­llere som plutselig smalt av gårde en bombe, sier han.

– Er det en helt ny utgave av Martin Ødegaard vi nå er vitne til?

– Jeg tror nok ikke det er en ny person, men kanskje har denne sesongen gjort noe med ham som spiller og type utad. De som kjenner ham, vet at han har meninger om det ene og det andre og er en reflektert fyr, men dette var en helt ny side av Martin Ødegaard. Ingen kan si noe annet, konstatere­r Mathisen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway