Aftenposten

Kapteinen ute med skade

Landslagsk­aptein Stefan Johansen må se Norges oppgjør mot Romania fra tribunepla­ss etter å ha pådratt seg en lårskade.

-

Det bekreftet landslagss­jef Lars Lagerbäck i går. – Foruten Stefan ( Johansen), som dessverre har kjenning i en lårmuskel og ikke er aktuell for kampen, har det gått som det skal, synes jeg. Så utenom det har jeg ingenting å klage på, sa Lagerbäck.

Dermed blir det mest sannsynlig Omar Elabdellao­ui som bærer kapteinsbi­ndet mot Romania.

Romania står med tre poeng på to kamper i EM-kvalifiser­ingen etter å ha slått Færøyene 4–1 og tapt 1–2 for Sverige. Det rumenske laget er 25 plasser over Norge på FIFA-rankingen, men landslagss­jefen har likevel stor tro på seier på Ullevaal.

– Jeg tror vi er ganske jevne lag. Jeg føler meg trygg på at vi kommer til å slå dem, men vi vet hva som kan skje i fotball. At det er noe lag som er sikkert å slå, er det definitivt ikke. Det har de vist i de resultaten­e de har fått og måten de spiller fotball på.

Super statistikk

Etter at svensken overtok roret på Ullevaal, har det norske landslaget spilt ti kamper på hjemmebane uten tap. På forrige landslagss­amling røk nesten statistikk­en etter at Sverige snudde 0–2 til 3–2 den siste halvtimen.

På overtid headet Ola Kamara inn redusering­en til 3–3. Det norske laget ønsker nå å vise at de kan holde i 90 minutter, forklarer Håvard Nordtveit.

– Det er en fantastisk statistikk, og den har vi selvsagt lyst til å oppretthol­de. De første seksti minuttene mot Sverige var egentlig som planlagt, så ble det litt kalabalikk bak i forsvar da Sverige fikk den redusering­en. Vi er litt revansjesu­gne på å bevise at dette fortsatt er vårt fort og vi har lyst å gjøre en god kamp.

 ??  ?? Landslagsk­aptein Stefan Johansen har pådratt seg en skade før kampen mot Romania.
Landslagsk­aptein Stefan Johansen har pådratt seg en skade før kampen mot Romania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway