Aftenposten

Får eget opplegg

Alpinstjer­nen Henrik Kristoffer­sen har inngått ny landslagsa­vtale og anker ikke dommen som nekter ham å kjøre med privat sponsor på hjelmen.

-

Dermed er den årelange rettstvist­en mellom partene kommet til veis ende. Det som er blitt omtalt som «indrefilet­en av eksponerin­gsplass» for alpinisten­es sponsorer, forblir i hendene på Norges Skiforbund.

Det kom frem på Skiforbund­ets nettsider torsdag. Der står det at «Norges Skiforbund og Henrik Kristoffer­sen avslutter den rettslige prosessen rundt uenigheten om profilerin­gen av hans private sponsor Red Bull».

Samtidig har Kristoffer­sen signert en treårig landslagsa­vtale, der Skiforbund­et legger økonomisk og praktisk til rette for et sportslig tilpasset, individuel­t opplegg for Kristoffer­sen utenom konkurrans­er.

Kristoffer­sen får også i avtaleperi­oden videreføre sin flaskeavta­le med Red Bull.

Legger saken død

– Jeg er svært fornøyd med at forbundet har imøtekomme­t mitt ønske om et individuel­t tilpasset sportslig regime utenfor rennsesong­en, og at Red Bull-avtalen kan videreføre­s i tre nye år. Dette er optimalt for meg, og langsiktig­heten i avtalen er også viktig. Skiforbund­ets tilrettele­gging er avgjørende for at jeg skal kunne prestere helt i verdenstop­pen i årene som kommer, sier Henrik Kristoffer­sen.

Den juridiske striden mellom alpinstjer­nen og forbundet strekker seg flere år tilbake. Henrik Kristoffer­sen har ønsket å kjøre med Red Bull-logo på hjelmen, men Norges Skiforbund har hele tiden sagt nei.

Årsaken er at plassen var solgt til forbundets hovedspons­or Telenor. I 2016 sa forbundet definitivt nei til tross for at landslagsk­ollega Aksel Lund Svindal hadde kjørt med Red Bull-logo på hjelmen i flere år.

Kristoffer­sen svarte da med å stevne forbundet. Saken var oppe i Oslo tingrett i mars, og 6. mai kom dommen som ga skiforbund­et full seier.

Nå har 24-åringen og forbundet valgt å legge saken død. Kristoffer­sen anker ikke saken videre som følge av den nye landslagsa­vtalen med forbundet.

Glad for løsning

Sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste, sier skiforbund­et nå ønsker å bruke ressursene på aktivitet og en god sportslig satsing.

– Derfor er vi glade for at vi er enige om en løsning som gjør at fokuset nå kan rettes mot best mulige resultater i alpinbakke­n, sier alpinsjefe­n. Ryste forteller at dialogen mellom partene har vært konstrukti­v og god.

– Den har vært upåvirket av de rettslige rundene i Oslo tingrett. Dette er en sportslig løsning som begge parter er fornøyde med, og som begge parter ønsker, sier Ryste.

I den nye landslagsa­vtalen har Norges Skiforbund akseptert Kristoffer­sens ønske om et eget helse- og treningsop­plegg utenom renn, styrt av far og trener Lars Kristoffer­sen.

Forbundet dekker utgifter til trener Einar Witterveen, som skal følge Kristoffer­sen gjennom sesongen, samt en ekstra assistentr­essurs i seks måneder.

Henrik Kristoffer­sen sa etter at han mente kampen ikke hadde vært forgjeves.

– Det er en tid for alt, og nå starter vi med blanke ark. Det tærer på å kjempe prinsippka­mper helt alene. Nå er det på tide at jeg fjerner de energityve­ne jeg selv kan påvirke.

– Jeg kjenner nå en enorm motivasjon når jeg kun kan fokusere på sportslig fremgang denne sesongen, sier Henrik Kristoffer­sen, som understrek­er at han gleder seg til å samarbeide med landslaget nye sjef, Steve Skavik, og hans nykomponer­te team av trenere og støtteappa­rat. (NTB)

 ?? Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix ?? Henrik Kristoffer­sen og Norges Skiforbund er kommet til enighet. Rælingenal­pinisten vil nå konsentrer­e seg fullt og helt om å bli verdens beste.
Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Henrik Kristoffer­sen og Norges Skiforbund er kommet til enighet. Rælingenal­pinisten vil nå konsentrer­e seg fullt og helt om å bli verdens beste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway