Aftenposten

Vil heller tegne enn å lage mat

Hun er «ikke veldig gira på å lage fancy mat». Nå er datteren i ferd med å overta kjøkkenet.

- – Cathrine Hellesøy Harrisson – Jan T. Espedal (foto)

AVSLØRT! [Mestringsf­ølelse]

Datteren min Aurora (8) er plutselig blitt veldig glad i å lage mat, i forrige uke laget hun middag tre ganger, det er jo knallbra. Hun er i ferd med å avsløre meg og posesuppen­e mine og sier sånn: «Åh, er det bare å gjøre det som står på pakken?» Men det gir henne stor mestringsf­ølelse, så da får det heller være at hun oppdager at jeg har jukset litt.

ELSKER JOBB OG FAMILIE [Og 86 % sjokolade]

Jeg er veldig glad i jobben min. Hvis jeg skal være helt ærlig, er det bare den, familien og nære venner som virkelig interesser­er meg i hverdagen. Jeg er ikke veldig gira på å bruke mye tid på matlaging. Noen ganger når jeg jobber og kjenner at det kniper i magen, så tenker jeg «å nei, jeg er sulten». Det er forstyrren­de, og jeg spiser fordi jeg må. Men jeg er glad i 86 % sjokolade!

GRISEKONKU­RRANSE [Feite fingre]

Jeg og søsteren min Haddy (Njie, red. anm.) hadde en greie da vi var små, hvor vi konkurrert­e om hvem som kunne spise mest kylling og i størst mulig grad grise ned vannglasse­t med feite fingre underveis. Litt ekkelt, men veldig, veldig gøy.

– FY FLATE, SÅ VONDT [Lykke og skuffelse i Bolivia]

Noe av det vondeste jeg har smakt, fikk jeg servert da jeg og mannen min Einar reiste Latin-Amerika på langs og satt i saltørkene­n i Bolivia og ventet på soloppgang­en. Frokosten var sukkerbrød. Fy flate, det var vondt. Jeg er ikke så veldig glad i sånne søte ting til frokost, og her snakker vi kakebunn med ekstremt mye sukker. Jeg klarte ikke spise det, og var supersulte­n under hele utflukten. Men soloppgang­en var fantastisk.

DRØMMEKJØK­KEN [Neste år]

Jeg har ikke vært så opptatt av kjøkken tidligere, men nå holder vi på å pusse opp huset vårt på Hvaler. For kjøkkenet der har jeg følgende ønsker: God plass i kjøleskape­t. Store flater, lette å holde rene. Lyst, men ikke nødvendigv­is hvitt. Et stort bord å samles rundt. Det siste er det viktigste.

 ??  ??
 ??  ?? [Illustratø­r og forfatter. Har blant annet gitt ut Snart sover du sammen med søsteren Haddy Njie. Illustrert­e fjorårets suksess Snøsøstere­n av Maja Lunde.] LISA AISATO (37)
[Illustratø­r og forfatter. Har blant annet gitt ut Snart sover du sammen med søsteren Haddy Njie. Illustrert­e fjorårets suksess Snøsøstere­n av Maja Lunde.] LISA AISATO (37)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway