Aftenposten

– Protestene en sammensver­gelse med Vesten

-

Uansett var massemønst­ringen blant de kraftigste uttrykkene for offentlig misnøye siden Hongkong ble tilbakefør­t til kinesisk styre i 1997.

Ingen søketreff

– Det er svært verdt å merke seg at noen av de internasjo­nale kreftene i betydelig grad har styrket sin samhandlin­g med Hongkong-opposisjon­en de siste månedene, skrev den kinesiske utgaven av den nasjonalis­tiske, statlige avisen Global Times i en lederartik­kel søndag.

Statlig kringkasti­ng ignorerte masseprote­stene i kveldsnyhe­tene søndag, mens det statlige nyhetsbyrå­et Xinhua gjentok byregjerin­gens holdning til loven «som svar på et offentlig opptog». De som søkte opp demonstras­jonen på Kinas sosiale medieplatt­form Weibo, fikk ingen aktuelle treff.

Ny demonstras­joner

Den lovgivende forsamling­en i Hongkong vil starte diskusjone­ne rundt lovforslag­et i morgen. Motstander­ne av loven har varslet en ny demonstras­jon samme dag.

Blant dem er Agnes Chow, som sier hun frykter at lovendring­en vil true Hongkongs rettssikke­rhet, grunnlegge­nde rettighete­r og demokrati. Loven vil dessuten «ødelegge Hongkongs spesielle status med «ett land, to systemer», mener hun.

– Jeg håper Hongkong-regjeringe­n vil respektere vår mening, sier Agnes Chow til pressen i Tokyo, hvor hun ankom i går for å forsøke å sanke støtte gjennom japanske medier og politikere. (NTB)

 ?? Foto: Vincent Yu, AP/NTB Scanpix ?? Politiet i Hongkong drar vekk en protestant fra sentrumsga­tene i går.
Foto: Vincent Yu, AP/NTB Scanpix Politiet i Hongkong drar vekk en protestant fra sentrumsga­tene i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway