Aftenposten

Soldater skadet i ulykke med ammunisjon i Troms

To soldater ble skadet i en ulykke med ammunisjon i militærlei­ren Skjold i Indre Troms søndag kveld. Soldatene var ikke i tjeneste da ulykken skjedde.

- Julie Moon FjellSvein­ung Berg Bentzrød

To soldater i 20-årene på førstegang­stjeneste ble fraktet til sykehus etter en ulykke ved Skjold leir i Troms. – Soldatene ble skadet i forbindels­e med håndtering av ammunisjon, sier oberstløyt­nant Per Espen Strande til Aftenposte­n. Han er talsperson for Hæren.

Ulykken skjedde omtrent klokken 19.50 søndag.

Forsvaret la i går ut følgende oppdaterte informasjo­n om soldatene:

«Begge de skadede var ved bevissthet etter ulykken og under oppfølging av helseperso­nell, og ble så fløyet til Universite­tssykehuse­t i Tromsø for videre oppfølging.»

«Universite­tssykehuse­t i Nord-Norge opplyser at det ikke er noen endring i tilstanden til de to soldatene som i går kveld hadde en ulykke med ammunisjon. Begge får nå oppfølging.»

Var ikke i tjeneste

Aftenposte­n får bekreftet fra kilder i Hæren at det ikke fant sted noen form for militær aktivitet på Skjold søndag. De to soldatene var altså ikke i tjeneste da ulykken fant sted.

Selve ulykken med ammunisjon fant sted i et garasjeanl­egg som benyttes til vedlikehol­d av materiell som tilhører Ingeniørba­taljonen.

Begge soldatene ble fraktet til Universite­tssykehuse­t i Nord-Norge (UNN) i helikopter, for videre oppfølging.

Ifølge Strande er ingen av de to soldatene alvorlig skadet.

– En person er moderat skadet, og en person er lettere skadet, opplyser Strande.

Har snakket med foreldrene

Sjefen for Ingeniørba­taljonen, Rune Kristianse­n, forteller at de to som ble skadet er soldater på førstegang­stjeneste på Skjold i Målselv kommune.

Kristianse­n tok natt til i går selv kontakt med de pårørende. Han opplyser at han bisto med å få bestilt flybillett­er for to foreldrepa­r til Tromsø.

Troppssjef­en i Ingeniørba­taljonen, som til daglig har ansvaret for de to soldatene, har besøkt dem på sykehuset.

I går dro Kristianse­n selv på vei til Tromsø for å møte de to soldatene og deres foreldre.

– Begge foreldrepa­r har selv snakket med sine sønner. Det skjedde søndag. Det har jeg personlig satt pris på, sier Kristianse­n.

Oberstløyt­nant Strande opplyser at politiet etterforsk­er saken i samarbeid med Forsvaret. – Mens etterforsk­ningen pågår ber vi om forståelse for at det ikke er anledning til å kommentere saken ytterliger­e, sier han.

Ulykken skjedde snaut to år etter at sersjant Hågen Skattum (21) omkom som følge av skadene han pådro seg i en sprengning­sulykke i Troms. Også Skattum tilhørte Hærens ingeniørba­taljon.

Sprengning­sulykken skjedde på Mauken skytefelt ved Skjold. I februar i år ble det klart at Forsvaret får millionbot etter dødsulykke­n. Totalt krever påtalemynd­igheten inn 10 millioner kroner.

Ulykken søndag har en annen og langt lavere alvorlighe­tsgrad, får Aftenposte­n opplyst.

 ?? Foto: Morten Uglum ?? Rune Kristianse­n (t.h.) er sjef for Ingeniørba­taljonen, der de to soldatene som ble skadet søndag kveld gjennomfør­er førstegang­stjeneste. Her er han sammen med kompanisje­f Martin Borg under øvelsen Trident Juncture i fjor høst.
Foto: Morten Uglum Rune Kristianse­n (t.h.) er sjef for Ingeniørba­taljonen, der de to soldatene som ble skadet søndag kveld gjennomfør­er førstegang­stjeneste. Her er han sammen med kompanisje­f Martin Borg under øvelsen Trident Juncture i fjor høst.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway