Aftenposten

Kullt, men ikke kult nok

TIL BORDS GRILLRESTA­URANT

-

De midterste ribbestykk­ene er saftige, men begge endene er tørre, og kafferubbe­n gir en pussig smak ”

Vi tar det beste først: Kullt har en flott terrasse der man kan ta et glass og nyte utsikten. Det er når man trekker inn at det begynner å bli vanskelig. Inne er det flere høye bord med krakker der større og mindre selskap kan dele en flaske vin eller noen av de mange grillrette­ne som menyen kan by på.

Det er flere mindre bord innover, men hvis man har planlagt en avslappet middag med familie og venner bør man prøve å unngå de lange shuffleboa­rdene som strekker seg ut flere steder i lokalet; her blir det høy stemning utover kvelden.

Sprøstekt baconsvor

Vi har fått et bord litt unna den verste ståheien, men et større selskap like ved begynner å komme i gang med after workfeirin­gen. Flere servitører kommer med påfyll og østers til den feststemte gjengen som diskuterer uken som har gått med utestemme.

– Østers. Det fikk jeg lyst på nå, sier Spisevenne­n, som allerede har tatt for seg av sprøstekt baconsvor.

Bordvennin­nen har fått øye på hasselback­poteter med fenalår, og bestemmer seg for det. I samråd med Spisevenne­n deler vi på noen østers og en porsjon tartar, som skal komme med vaktelegg.

Til dette tar Bordvennin­nen og jeg hvert vårt glass hvitvin mens Spisevenne­n fortsetter med øl.

Østersene kommer på en rustikk treplanke med en grei vinaigrett­e og en halv grillet sitron.

– Sikkert fra supergrill­en deres, sier Spisevenne­n.

Hasselback­potetene har fått for lang tid i ovnen og ligner svidd chips. Smaken av får er vanskelig å skjelne. Tartaren får imidlertid godkjent.

Klebrig stuing

Spisevenne­n har bestemt seg for en BBQ Blowout med pølse, oksekjake, spareribs, løkringer, fritert kylling, maisstuing, bønner og fries.

– Dette var ikke imponerend­e, sier han og tilbyr meg en smak av en klebrig maisstuing.

– Det er i hvert fall litt futt i bønnene og friesen er sprø og fine utenpå, men kyllingen, oksekjaken og spareribse­n er tørre.

Bordvennin­nen har bestemt seg å for å prøve spareribs som er gnidd inn med kaffe, men dette eksperimen­tet har ikke falt heldig ut.

– De midterste ribbestykk­ene er saftige, men begge endene er tørre, og kafferubbe­n gir en pussig smak som ikke passer for meg.

Tynn og smaksløs

Min entrecôte er heller ikke stekt etter anvisninge­ne og er tørr i kantene. Både peppersaus­en og bearnaisen er tynn og smakløs.

– Kan det være for mange bestilling­er slik at man ikke rekker å sjekke maten før den sendes ut til gjestene? undrer Bordvennin­nen. – De har heldigvis bra grillvin på glass.

Nå er det opp til desserten å redde måltidet, men hverken crème brûléen eller sjokoladeg­anachen klarer å rette opp helhetsinn­trykket.

Maten i andre rekke

– Servicen er bra, selv om jeg synes synd på servitøren­e som må løpe mellom bordene med brett fulle av mat og drikke, sier Spisevenne­n. – De står på, men kjøkkenet svikter.

– Man får mye mat, men hva hjelper det når man ikke klarer å tilberede den ordentlig? Slik jeg opplever det, er Kullt et sted man skal henge med venner og kolleger og drikke øl og drinker, spille spill og hygge seg. Så kommer maten i andre rekke.

 ?? Foto: Stein J. Bjørge ?? Kullt har et eget modningssk­ap i restaurant­en.
Foto: Stein J. Bjørge Kullt har et eget modningssk­ap i restaurant­en.
 ??  ?? Sjekk ut taket på Kullt. Der er det en flott uteplass.
Sjekk ut taket på Kullt. Der er det en flott uteplass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway