Aftenposten

Arne Lyngstad

- Kjell Ingolf Ropstad, leder i KrF

Tidligere stortingsr­epresentan­t Arne Lyngstad er gått bort, 57 år gammel. En prisbelønt hovedoppga­ve innen historie gjorde at han ble hyret som rådgiver for Europa-politikken i KrF i 1992, og fem år senere ble han valgt inn på Stortinget for Nord-Trøndelag. I en alder av 35 kunne han allerede vise til en liste så lang som en varm sommer når det gjaldt verv innen både KrF og KrFU. Innen edruskapsa­rbeidet hadde han også hatt flere verv.

Som stortingsr­epresentan­t ble daværende kirke-, utdannings- og forsknings­komiteen hans arena. Den kjente han godt fra før som rådgiver for Jon Lilletun. Selv ble Arne komiteens nestleder i sin første periode. I sin andre periode var han medlem av delegasjon­en til Nordisk råd, og i 2003 var han også leder for den norske delegasjon­en.

I 2001 ble han rammet av beinmargsk­reft. Det var en tøff beskjed å få for en småbarnsfa­r, men han taklet det på en måte som bare kan beskrives som tapper. Han kom da også tilbake til arbeidet som stortingsr­epresentan­t. I 2006 ble han direktør for den diakonale Lukasstift­elsen, med hovedkonto­r i Malvik, og familien flyttet tilbake til de trønderske hjemtrakte­ne. Han måtte dessverre trappe ned og etter hvert akseptere at yrkeslivet var slutt. Engasjemen­tet var likevel sterkt, blant annet som brukerrepr­esentant i Beslutning­snemnda for legemidler. Så sent som 5. mai deltok han på en valgkampsa­mling i Trondheim KrF.

Arne Lyngstad vil bli husket som trofast, flittig og grundig, like mye bak kulissene som på scenen. Det er ingen klisjé å si at han hadde bare venner. KrF har lidd et tap ved Arne Lyngstads bortgang, men det største tapet har kona Bente og døtrene Aurora og Rebekka lidd. På vegne av det partiet han tjente så lenge og trofast, lyser jeg i takknemlig­het og ydmykhet fred over hans minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway