Aftenposten

Hvorfor ikke gi familiene full valgfrihet, KrF?

-

kan gå når politikere sitter og tar avgjørelse­r uten faktisk å lytte til dem de ønsker å styre over.

Brikker i politisk spill

Misforstå meg rett: Jeg ønsker at pappaer skal være hjemme i permisjon, gjerne lenge også. Men hvis noen familier tar et annet valg, hvilken rett har vi som politikere til da å si at deres valg for deres familie og barn er feil? Det må vi rett og slett bare leve med.

Politikere bør ikke bruke små barn som brikker i et politisk spill for å oppnå likestilli­ng i arbeidsliv­et, og det hjelper heller ikke at dagens tredeling kan sies å være en direkte likestilli­ngsfelle.

Den gjør at familier presses til å ta mer ulønnet permisjon, eksempelvi­s for å kunne oppretthol­de ammingen, og det gjør at kvinner får en svakere tilknytnin­g til arbeidsliv­et samt mister rett til sykepenger og pensjonspo­eng.

Slagord som forplikter

Et av de mest grunnlegge­nde prinsippen­e for all politikk i KrF er nærhetspri­nsippet: at alle avgjørelse­r skal tas nærmest mulig dem som blir berørt. For meg er det vanskelig å forstå at dette ikke skal gjelde i spørsmålet om fordeling av foreldrepe­rmisjonen.

I første omgang bør all energi gå til å fjerne dagens rigide tredeling. Deretter bør vi brette opp ermene og jobbe for full valgfrihet.

KrF er partiet som gang på gang har gått til valg på slagordet «valgfrihet og tillit til familiene». Det forplikter, spør du meg.

 ?? Foto: Shuttersto­ck, NTB scanpix ?? For meg er det rett frem provoseren­de når noen politikere mener de vet bedre hvilke valg familiene bør ta, enn familiene selv, skriver Jonas Andersen Sayed.
Foto: Shuttersto­ck, NTB scanpix For meg er det rett frem provoseren­de når noen politikere mener de vet bedre hvilke valg familiene bør ta, enn familiene selv, skriver Jonas Andersen Sayed.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway