Aftenposten

Om

-

jeg ble hedret for, var skrevet til min far, som jeg ikke hadde pratet med på noen år. Det at han tok sitt eget liv var veldig, veldig tøft, sier Bingham. I dag spiller han på åpningen av Bergenfest.

Vil ha full kontroll

Oscar-prisen åpnet mange dører, men han har ikke villet inngå kompromiss­er.

– Derfor driver jeg mitt eget plateselsk­ap sammen med kona. Vi har full kontroll. Ingen kan pushe oss i en kommersiel­l retning, så jeg kan fokusere på musikken. Jeg skriver låter som har med mitt eget liv, mitt eget univers å gjøre og som får meg til å føle, enten det er gråt eller latter. Det er drivkrafte­n, sier Bingham.

Hans ferskeste album, American Love Song, er både personlig og politisk og handler om situasjone­n i hjemlandet.

– Fansen min er delt i to

– Det er ikke en plate jeg nødvendigv­is ønsket å skrive. Det var like mye en forpliktel­se, sier Bingham. Han føler han bor i et splittet USA, med en president uten bakkekonta­kt eller empati med dem som sliter for å få hverdagen til å gå opp.

– Det er tøft. Fansen min er nærmest delt i to – noen digger Trump, andre hater ham. Noen misliker at jeg snakker om politikk fra scenen, andre omfavner det. Jeg holder ikke kjeft, men prøver mer å invitere til dialog enn å skjelle ut.

 ?? Foto: Josh Anderson, Scanpix ?? Ryan Bingham spiller på Bergenhus festning i kveld.
Foto: Josh Anderson, Scanpix Ryan Bingham spiller på Bergenhus festning i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway