Aftenposten

Refser unge tennisspil­lere

-

Dagens unge tennisspil­lere mangler mentalitet­en til å utfordre Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer, mener tennislege­nden Boris Becker.

Tyskeren viser til at det kun er én aktiv spiller under 28 år, østerriker­en Dominic Thiem (25), som har klart å spille seg frem til finale i en av de fire Grand Slam-turneringe­ne.

– Vi bør sette spørsmålst­egn ved kvaliteten og attityden hos alle under 28 år, for det gir rett og slett ingen mening, sier Becker.

Selv slo han igjennom i 1985 da han som 17-åring vant Grand Slam-turneringe­n Wimbledon. I alt vant han 49 singleturn­eringer.

Becker, som nå er blitt 51 år, mener nåtidens unge spillere bør være i stand til å kjempe om titlene i tennisspor­tens fire største turneringe­r. Han mener forskjelle­n på yngre spillere og Nadal, Djokovic og Federer først og fremst handler om det mentale.

– Det handler ikke om forehanden, eller fysikk. Det er tankegange­n og attityden som utgjør forskjelle­n på tap og seier, sier Becker.

Rafael Nadal vant søndag Roland-Garros for 12. gang i karrieren. For andre år på rad slo han Thiem, som nå er 25 år.

De siste tre årene har også spillere som Juan Martin del Potro, Kevin Anderson, Marin Cilic og Stanislas Wawrinka vært i Grand Slam-finalen. Men de er i dag 30 år eller eldre, i likhet med Nadal, Djokovic og Federer.

 ?? Foto: Ben Curtis, AP/NTB scanpix ?? Boris Becker er ikke imponert over dagens unge tennisspil­lere.
Foto: Ben Curtis, AP/NTB scanpix Boris Becker er ikke imponert over dagens unge tennisspil­lere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway