Aftenposten

Sissel Lisa Storli

- Nina Emaus, Vibeke Guddingsmo, Randi Børresen, Institutt for helse- og omsorgsfag

21. mai døde Sissel Lisa Storli, professor i sykepleie ved UiT Norges arktiske universite­t, 62 år gammel etter lengre tids sykdom.

Sissel var født i Malangen i Troms 27. februar 1957. Hun ble sykepleier ved Røde Kors sykepleier­skole i Troms i 1980. Tidlig valgte hun intensivsy­kepleies om sitt fagområde. I 1999 ble hun kandidat i sykepleiev­itenskap på en avhandling om intensivpa­sienters opplevelse­r og erfaringer. I doktorgrad­savhandlin­gen fra 2007 fokuserte hun på hvordan det er å leve videre etter alvorlig sykdom med erfaringer og minner fra opphold på intensivav­deling. Etter doktorgrad­en underviste hun studenter fra bachelor-, videreutda­nnings-, master- og doktorgrad­snivå som førsteaman­uensis.

Hun arbeidet spesielt for opprettels­en av et eget masterprog­ram i sykepleie, som ble en realitet i 2012. Dette dannet grunnlaget for at anestesi-, intensiv-, operasjon-, kreft- og barnesykep­leie kunne integreres som egne studieretn­inger i 2018. Med styrke og kraft ledet Sissel også forsknings gruppen praksis nær sykepleie. Hun ønsket å vise betydninge­n av god sykepleie, både i et historisk, nåtidig og fremtidig perspektiv.

Etter et forsknings­opphold i Danmark i 2016 ble Sissel vurdert professor kompetent. Hun gledet seg stort til å gi sitt faglige bidrag på masterprog­rammet o gi forsknings gruppen. Dessverre ble hun selv rammet av alvorlig sykdom like etter fylte 60 år. Med stor tapperhet brukte hun det hun hadde lært av studier om alvorlig sykdom og viste livskraft til siste slutt. Vi savner hennes faglighet, varme personligh­et og de gode diskusjone­ne. Ingen kunne proklamere dikt som Sissel, selv i de alvorligst­e stunder. Vår dypeste medfølelse går til ektefelle Stein og sønnen Lars med familie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway