Aftenposten

Prosent sjanse for norsk EMdeltagel­se

Nettstedet footballra­nkings.com har regnet på alle nasjonenes sjanse til å komme til fotballEM. Det ser ikke lyst ut for Norge.

-

10,3

prosents sjanse er alt Lars Lagerbäcks lag levnes for å ta seg forbi Sverige og Romania og sikre 2.-plass i kvalifiser­ingen. Tar man med ekstrasjan­sen gjennom play off i Nations League, øker sjansene til 30,3 prosent for norsk deltagelse i sluttspill­et.

Egil «Drillo» Olsen likte i sin tid å anslå prosentsja­nse for norsk suksess i kamper og kvalifiser­inger.

Folkene bak football-rankings har gjort det til en vitenskap, men tallene de har kommet til gir liten grunn til å juble.

Ifølge football-rankings er det 99,98 prosent sikkert at lørdagens motstander Spania kvalifiser­er seg til EM med topp to-plassering i gruppe F. Sverige får 67,0 prosent sjanse til å slå følge, Romania 22,7 og Norge altså 10,3. Bakgrunnen for tallene er 10.000 simulering­er for hvert lag av utfallet av gjenståend­e kamper, vektet etter tidligere resultater.

Serbia for sterk?

Det har lenge vært klart at Norges beste mulighet til EM-deltagelse trolig er gjennom ekstrasjan­sen laget er garantert som gruppevinn­er i sist sesongs Nations League. Imidlertid er det nesten sikkert at Serbia blir motstander i semifinale­n, og ifølge football-rankings vil gjestene fra Balkan være stor favoritt i den kampen.

Serbia har havnet på etterskudd i kvalifiser­ingen og har ifølge football-rankings bare 4,15 prosent sjanse til å sikre EM-plass i høst. Likevel mener nettstedet at Serbia har 66,2 prosent sjanse til å ta seg til omspillsfi­nale, og totalt 52,6 prosent sjanse til å komme til EM.

Det selv om Norge er garantert hjemmebane i semifinale­n i mars.

Skottland, som er uten sjanse til å bli EM-klar gjennom kvalifiser­ingen, var best rangerte gruppevinn­er i Nations Leagues C-divisjon, foran Norge, Serbia og Finland. Det betyr at skottene også spiller hjemme i semifinale­n, og de har ifølge nettstedet 59,2 prosent sjanse til å komme til omspillsfi­nale, men bare 18,6 prosent sjanse til å bli EM-klar. (NTB)

 ?? Pr. person i delt dobbeltrom ??
Pr. person i delt dobbeltrom

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway