Aftenposten

DN: Beklager å ha møtt Epstein

-

Kronprinse­sse Mette-Marit møtte Epstein ved flere anledninge­r mellom 2011 og 2013. Kronprins Haakon har møtt Epstein en gang.

Kronprinse­sse Mette-Marit beklager nå at hun møtte den overgrepsd­ømte milliardær­en Jeffrey Epstein flere ganger etter at han ble overgrepsd­ømt i 2008.

– Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighe­tsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere og beklager at jeg ikke gjorde det, sier kronprinse­sse Mette-Marit i en uttalelse sendt fra Slottet til Dagens Næringsliv.

Kronprinse­ssen møtte Epstein ved flere anledninge­r mellom 2011 og 2013. Epstein tilsto i 2008 å ha betalt en mindreårig kvinne for seksuelle tjenester. Han ble dømt til 13 måneder i fengsel.

Slottets kommunikas­jonssjef, Guri

Varpe, opplyser til avisen at et av møtene var hos Epstein, og at kronprinse­ssen ved en annen anledning traff ham kort en gang han var i Oslo. Ifølge slottet var det flere personer til stede ved alle møtene.

Under kronprinsp­arets ferietur på St. Barts i 2012 møtte de milliardær­en på gaten. Kronprinse­n hilste da på ham for første og eneste gang. Hverken kronprinse­n eller kronprinse­ssen var kjent med omfanget og karakteren av forholdene Epstein var dømt for før de møttes, framholder Varpe.

Epstein ble pågrepet igjen i juli, tiltalt for menneskeha­ndel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han tok imidlertid sitt eget liv i fengsel før denne saken kom opp for retten.

 ?? Foto: Heiko Junge, NTB scanpix ??
Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway