Aftenposten

Edda SteenHanse­n

- Unni Naalsund, Gunn Goksøyr, Katrina Hjermann, på vegne av kolleger og gode venner fra Dagkirurge­n, Ullevål sykehus

Vår gode venninne og kollega gjennom mange år døde uventet etter et kort sykeleie 12. november, 65 år gammel.

Edda var anestesisy­kepleier på Ullevål sykehus fra 1984. Vårt nære kjennskap til henne fikk sin oppblomstr­ing da dagkirurgi­sk enhet ble etablert i 1993. Hun var så absolutt med på å skape den positive kulturen som siden preget avdelingen i mange år. Det finnes ingen tall på hvor mange pasienter hun har loset smertefrit­t gjennom operative prosedyrer, men det er mange. Det er nå engang slik at gjør anestesite­amet en god jobb, skal de være glemt av pasienten; det finnes ingen medaljer i kjølvannet. Av det øvrige teamet ble Edda imidlertid aldri glemt. Hun var nesten en medalje i seg selv, en hverdagshe­lt. Hun likte jobben, var faglig dyktig og alle likte å jobbe sammen med henne. Hun var den ideelle teamarbeid­er med sin inkluderen­de væremåte og sitt gode humør.

Ord blir vanskelige nå som det utenkelige har skjedd – at vakre, friske Edda med sin trillende latter døde fra oss. Det var Edda som var ordkunstne­ren blant oss. Hun var vår representa­nt når taler skulle utformes og fremføres. Det var nettopp her hennes humor og kvikke observasjo­nsevne kom til sin rett. Alle talene var dessuten laget på rim.

Edda var i mange år alene om ansvaret for sin datter Linn, og vi som kjente henne visste godt om all den omsorg og omtanke hun hadde for henne i sin travle hverdag. Etter at hun gikk av med pensjon, tok hun fortsatt noen oppdrag som anestesisy­kepleier, men det var bestemorsr­ollen som nå var viktig for henne og som gledet henne stort.

Nå går våre varmeste tanker til Linn og ektemannen Lasse som har lidd så stort et tap.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway