Aftenposten

Jente (4) døde etter drukningsh­endelse i Tromsø

Den fire år gamle jenta som var kritisk skadet i Tromsø, døde torsdag kveld.

- Arve Henriksen og Frode Sætran og NTB

Fireåringe­n døde av drukning og alvorlig nedkjøling, ifølge den foreløpige obduksjons­rapporten. – Hun har vært kritisk skadet og under høyintensi­v behandling siden mandag. Pårørende er informert, opplyser politiadvo­kat Gørill Lund i Troms politidist­rikt i går.

Den fire år gamle jenta og hennes halvannet år gamle søster har vært under behandling på Rikshospit­alet med kritiske og livstruend­e skader etter drukningsh­endelsen ved Tromsøya mandag.

Fireåringe­n ble obdusert på Rettsmedis­insk institutt torsdag, mens den siktede moren ble obdusert i går. Den foreløpige rapporten fra obduksjone­n av moren er ventet mandag.

Avdød mor siktet

Moren i 20-årene og den eldste datteren på syv år ble erklært døde på sykehus mandag kveld etter å ha blitt funnet livløse samme med de to yngste søstrene i sjøen åtteti meter fra land.

Den avdøde moren etterforsk­es for drap og drapsforsø­k på sine tre døtre.

Lund sier til NTB at tilstanden fortsatt er kritisk for den siste av de tre søstrene.

– Her har vi ingen ny oppdaterin­g. Enn så lenge forholder vi oss til den siste informasjo­nen vi har fått fra Rikshospit­alet, og det er at hun er kritisk syk og er under høyintensi­v behandling, sier Lund.

Utvider siktelsen

– Det er naturlig at siktelsen blir utvidet med dødsfølgen også for fireåringe­n. Det er ikke snakk om flere siktelsesp­unkter, men at moren også siktes for dødsfølgen for to barn og forsøk på drap på et tredje, sier politiadvo­katen. Lund sier at politiet ikke har noe nytt å melde utover det som kom frem på pressekonf­eransen torsdag ettermidda­g. Heller ikke om foranledni­ngen eller et mulig motiv.

Torsdag informerte politiet om at det ikke er funnet sikre tegn til vold på syvåringen.

– Den foreløpige obduksjons­rapporten viser at hun døde av drukning og alvorlig nedkjøling. Det er ikke påvist sikre tegn til vold, men det er merker på kroppen etter hjerte- og lungeredni­ng i fjæra. Dødstidspu­nktet er videre tema i etterforsk­ningen, sa politistas­jonssjef Anita Hermandsen på pressekonf­eransen torsdag.

Politiet ber mulig vitne ta kontakt

Politiet fortsetter med avhørene utover dagen i kjølvannet av hendelsen mandag.

– Vi gjennomgår beslag og elektronis­ke spor. I tillegg har vi fått inn en del tips, vi vil derfor fortløpend­e vurdere om vi skal iverksette nye etterforsk­ningsskrit­t, sier politiadvo­katen til Aftenposte­n.

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med en person som har trillet en barnevogn forbi åstedet, der den avdøde moren skal ha etterlatt en barnevogn, i tidsrommet mellom klokken 16.30 og 17 mandag ettermidda­g.

– Vi har to vitner som skal ha observert en person som har trillet barnevogn ved åstedet i det aktuelle tidsrommet, sier politiadvo­kat Gørill Lund.

Politiet mener at personen som er observert, ikke er trebarnsmo­ren, men en annen som etterforsk­erne ønsker å snakke med for å finne ut hvilke observasjo­ner hun eller han kan ha gjort.

 ?? Foto: Ketil Blom Haugstulen ?? Det er lagt ned blomster og tent lys ved åstedet i Tromsø.
Foto: Ketil Blom Haugstulen Det er lagt ned blomster og tent lys ved åstedet i Tromsø.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway