Aftenposten

Da sceneteppe­t gikk opp, ble livet mitt forandret

-

J

eg står trippende bak sceneteppe­t mens lyden av musikerne som varmer opp, myldrer i bakgrunnen. Plutselig stiger sceneteppe­t sakte opp, og jeg står for første gang foran en fullsatt sal. Et øyeblikk jeg sent vil glemme, og som jeg aldri trodde ville forandre livet mitt.

Da jeg våren 2016 stilte opp på audition for Nationalth­eatrets Reisen til Julestjern­en, hadde jeg aldri forestilt meg at jeg skulle komme med.

Jeg lot min indre stemme veilede meg og meldte meg på audition bare som en idé om en fjern drøm.

Ble et bevis

Men jeg kom med. Og hver gang jeg sto på scenen, følte jeg at jeg var noe; at jeg var nyttig. Selv om jeg i denne produksjon­en var et av mange barn, følte jeg at jeg hadde noe å si for en stor produksjon og for publikums opplevelse. Uansett om det forandret andres bilde av meg eller ei, så forandret det i det minste mitt eget.

I en sårbar ungdomstid hvor mye handler om å dømme seg selv, være usikker og slite med dårlig selvbilde, hjalp teateret meg og gjorde meg mer sikker på meg selv. For selv om man alltid hører at man god nok akkurat som man er, så lengtet jeg etter bevis. Gjennom teater og spesielt denne opplevelse­n fikk jeg dette beviset.

Ikke bare ga Reisen til julestjern­en meg evigvarend­e minner og venner, men det endret livet mitt for alltid. Den åpnet opp nye, spennende og utfordrend­e dører som jeg aldri trodde ville åpne seg for meg. Jeg valgte å tre inn i disse dørene, nettopp på grunn av all gleden og den gode energien teater og musikal ga meg.

Mitt råd

Jeg meldte meg på flere kurs, dro på flere auditions og fikk delta i flere produksjon­er. Og gleden var like stor hver gang. For uansett om man får rollen eller ikke, så åpner forsøket kanskje opp for andre muligheter. Som Thomas Edison sa: «Vår største svakhet ligger i å gi opp. Den sikreste måten er alltid å prøve en gang til.» Erfaring, lærdom og glede får du uansett.

Den dag i dag angrer jeg ikke et sekund på at jeg kastet meg ut i det ukjente, for hvor ville jeg ha vært hvis det ikke var for det?

Alt nytt er skremmende, men jeg lærte at det handler om å overvinne frykten. Det var akkurat det som la grunnlaget for min ungdomstid og muligens noe som kan ligne på min fremtid. Derfor vil jeg råde deg til å ikke la frykten stoppe deg, men heller våge å gå den veien du vil, og følge din drøm. Du skal ikke nødvendigv­is ha en plan for hva du skal gjøre her i livet, men ta de muligheten­e som kommer, og vær til stede selv om du ikke vet hvor det vil føre deg.

Det er nettopp muligheten til å virkeliggj­øre dine drømmer og ambisjoner som gjør livet spennende og lærerikt å leve.

 ?? Foto: Karlsen Anette ?? Da jeg våren 2016 stilte opp på audition for Nationalth­eatrets Reisen til Julestjern­en, hadde jeg aldri forestilt meg at jeg skulle komme med, skriver Stella Holter Lowery (16).
Foto: Karlsen Anette Da jeg våren 2016 stilte opp på audition for Nationalth­eatrets Reisen til Julestjern­en, hadde jeg aldri forestilt meg at jeg skulle komme med, skriver Stella Holter Lowery (16).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway