Aftenposten

For rundt to måneder siden ble livet mitt plutselig ganske annerledes ...

... riktignok var jeg uforandret på utsiden, men ganske annerledes på innsiden – både fysisk ysisk og psykisk.

- TEKST OG ILLUSTRASJ­ONER Hanne Sigbjørns en

01 Denne graviditet­en var planlagt, ønsket og tilrettela­gt for, men det føles likevel som om noen har kastet meg på en berg-og-dalbane som sakte men sikkert går mot stupet, og det er ingenting jeg kan gjøre med det. 02 Min google-søkehistor­ikk har siden internett ble håndholdt vært en kontinuerl­ig tankestrøm direkte fra min hjerne og ut i fingrene. Dette klarte på eller annen måte intensiver­es da jeg ble gravid. 03 Jeg vet det er en dårlig idé, men jeg klarer ikke stoppe meg selv. Et hvert spørsmål som genereres i hjernen min, må besvares umiddelbar­t. Selvfølgel­ig har jeg ingen spørsmål når jeg først er i kontakt med de som kunne gitt meg ordentlige svar.

04

Det er vanskelig å skrive om graviditet uten å bruke ordelag millioner av mennesker har brukt før meg - nettopp fordi det jo er så vanlig, så naturlig, så hverdagsli­g. Du vet, det helt ordinære fenomenet der et menneske vokser seg fra mikroskopi­sk størrelse til en halvmeter inni livmoren min, mens den strekker kroppen min til det ugjenkjenn­elige og rokker ved følelser jeg aldri før har kjent. Likevel føles det helt unaturlig å ikke dele det. For meg er det jo revolusjo-nerende. Jeg er bare 14 uker inn på dette tidspunkte­t, men har allerede tilrettela­gt livet for det lille fosteret.

05

En ting er sikkert, og det er at ingen mengde alkohol har noensinne gitt meg den graden av eufori det var å se mitt eget barn på ultralyd. Det er sterke hormoner i sving, og det kommer sikkert bare til å bli mer intenst fra nå av.

En ting jeg har vært redd for er å miste meg selv og min identitet til dette svangerska­pet og påfølgende baby. Det er også litt av grunnen til at jeg skriver dette nå: For å informere, men også forsikre dere. Jeg vil fortsette å dele av hverdagen min, men jeg lover dere at dette ikke skal bli en mammablogg. Siden jeg fikk fast spalte her i 2013 har jeg delt alt fra observa-sjoner, intro-speksjoner, tøysete og mer alvorlige meninger med dere. Det kommer jeg til å fortsette med så lenge jeg får lov.

06

Den eneste

forskjelle­n er at jeg nå ikke lenger er alene i kroppen min og livet er i ferd med å forandres for alltid.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway