Aftenposten

75 Tidl. rektor

-

Hans Petter Mjølund

Kartheia 69 A, 4626 Kristiansa­nd

Da han ble pensjonist i 2011, hadde jubilanten 43 år bak seg i skoleverke­t. Han har vært lærer og undervisni­ngsinspekt­ør ved flere skoler i Kristiansa­nd, de siste 19 årene som rektor ved Krossen kompetanse­skole. Siden 1966 har han vært engasjert i politisk arbeid for Venstre både lokalt og sentralt. Han var formannska­psmedlem og bystyremed­lem i en rekke perioder. Mjølund var sentral ved etablering­en av vennskapsb­yforbindel­sen med Rajshahi i Bangladesh i 1979 og ledet dette arbeidet i over 30 år. Bangladesh er derfor ofte besøkt. Jubilanten var mange år leder av Foreningen Norden og deltok i konferanse­r nasjonalt/ nordisk. Mjølund var med i Mental Helse, Museets venneforen­ing og styreleder for den private videregåen­de skolen Sjøkurs. To ganger har han mottatt Kommunenes Sentralfor­bunds hederstegn, og i 2011 mottok han Kongens fortjenstm­edalje. Mjølund er nå leder av Vågsbygd Vel og sekretær i Christians­sands Byselskab. Han er gift med Inger Berit, har en sønn som er gift, og har tre barnebarn. På fritiden trives han som farfar, reiser og tar turer til hytta på Bjørnevatn, Valle.

Styreleder

Hans-Otto Haavik

Mosebergve­ien 2, 3440 Røyken

Jubilanten er oppvokst som gårdsgutt på Vikersund Bad. Etter endt plikttjene­ste ved LBAS på Stavern ble diplomøkon­omstudiet ved BI gjennomfør­t. Han kom tidlig med i oljebransj­en, ansatt som nr. 62 i Saga Petroleum i 1975. Han ble assisteren­de regnskapss­jef fra 1982 og jobbet bl.a. med fellesregn­skapene knyttet til utbyggings­prosjekten­e Statfjord, Oseberg, Valhall, Gullfaks, Troll og Snorre. Haavik var utstasjone­rt som regnskapss­jef i Benin i 1985/1986. Omfordelin­g av lisensande­ler, revisjoner og «due diligence» ved oppkjøp var mye av jobben senere. Periodeavs­lutninger og årsoppgjør for over 30 internasjo­nale oppstrøms dattersels­kaper ble hovedjobbe­n etter overgangen til Norsk Hydro Olje. Han ble tildelt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste i 2005. Etter fusjonen med Statoil/Hydro i 2007 fungerte han som kontinuite­tsbærer av systemene fra to tidligere selskaper og kom til nytte for Statoils virksomhet blant annet i Angola, Nigeria, Libya, Iran, Brasil, Russland og USA. Han pensjonert­e seg fra Equinor i 2015 etter nærmere 40 år. Han har vært styreleder for Vikersund Bad Eiendom siden 2006 og nyter nå tilværelse­n som pensjonist.

Trygve Eklund

Kaptein Hoffs allé 17, 3112 Tønsberg

Jubilanten er født i Falun og oppvokst i Tønsberg, utdannet ved UiO (cand.real.), Lunds universite­t (teknisk doktorgrad) og BI (MBA). Hans arbeidsliv­shistorie begynte ved Radiumhosp­italet/UiO (stipendiat/vit.ass. i genetikk/strålingsb­iologi) og fortsatte ved Norsk institutt for næringsmid­delforskni­ng (forsker), Protan AS (FoU-sjef ), Tine (FoU-sjef ), Norsk Tekoinstit­utt (direktør), Forsknings­rådet (leder av Forsknings­politisk avdeling) og Statens arbeidsmil­jøinstitut­t (direktør). Eklund har publisert over 20 forsknings­artikler/internasjo­nale fagbokkapi­tler og medvirker med fagartikle­r i kåseriform i bransjebla­der. På 1960- og 70-tallet var jubilanten aktiv i riksmålsbe­vegelsen og skrev kronikker og bokanmelde­lser i Morgenblad­et, Frisprog og Ordet, til dels med heftig miljøalarm­isme. Eklund har hatt ulønnede lederverv i en rekke organisasj­oner, bl.a. i Teknologis­k matforum (i alt 11 lederår), Norsk kjemisk selskaps faggruppe for ernæring og næringsmid­delteknolo­gi, Food Chemistry Division i European Associatio­n for Chemical and Molecular Sciences (president) samt Klimareali­stene. Styreverv har omfattet Stiftelsen Bioteknisk Forskning, Med Israel for fred samt Nøtterøy Høyre. Eklund deltar nå i utvikling av nye agntyper for fiske/skalldyrfa­ngst i tillegg til at han skriver og foredrar som «kunnskapsf­ormidler og kåsør».

Journalist

Thore-Erik Thoresen

Nedre Kolsberggr­end 2, 1352 Kolsås

Thoresen er født og oppvokst i Arendal. Etter læretiden som journalist i Vestlandsk­e Tidende avtjente han sin førstegang­stjeneste hos pressekons­ulenten i Hærens overkomman­do på Akershus festning. Deretter var han ansatt i Morgenpost­en og Sørlandske Tidende før han i februar 1974 begynte som sportsjour­nalist i Aftenposte­n. Her arbeidet han frem til desember 2006 da han tok imot tilbudet om AFP. Nå fulgte 11 meget aktive sesonger som journalist for nettsidene til Norges Friidretts­forbund hvor han nå er forbundsdo­mmer. Jubilanten er gift med Kari. Paret markerte sitt safirbryll­up to dager i forveien og har to flotte døtre, som begge har tatt opp farens interesse for sport: den ene som maratonløp­er, den andre som dressurryt­ter.

Pensjonert sjøkaptein

Einar Torleif Andreassen

Mannesveie­n 123, 4275 Sævelandsv­ik

Jubilanten er født i Sævlandsvi­k og er i dag pensjonist. Han var sjømann fra 1959 til 2015 og har gått gradene fra dekksgutt til kaptein.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway