Aftenposten

To funnet døde i populært turområde

Turgåere slo alarm etter funn av blodige gjenstande­r.

- Ørjan Torheim, Marianne Nilsen, Adrian Brudvik og Simen Sundfjord Otterlei, Bergens Tidende

Foreløpig er det ingen pågripelse­r i saken. Vi er tidlig i etterforsk­ningen, og vi vil ikke binde oss til én hypotese. ”

Politiadvo­kat Inger-Lise Høyland

Gullfjells­vegen ble sperret av cirka 2 kilometer nedenfor stedet der en kvinne og en mann ble funnet døde i går.

Litt før klokken 15 i går opplyste politiet at en kvinne var funnet død i terrenget ved Gullfjells­vegen i Bergen. Politiet startet da etterforsk­ning av det de betegnet som et mistenkeli­g dødsfall. Kort tid etter at politiet gikk ut med det første funnet, ble imidlertid nok en person – en mann – funnet død i samme område. Det opplyste politiinsp­ektør Tore Salvesen på en pressekonf­eranse i går kveld.

Politiet etterforsk­er nå saken som drap.

Fant blodige gjenstande­r

Det er en kvinne i 20-årene og en mann i 40-årene som er funnet døde. Begge er kjent for politiet fra før.

De er ikke formelt identifise­rt, og pårørende er ikke varslet om dødsfallen­e. Den formelle identifika­sjonen vil først komme når de avdøde er obdusert.

Det var turgåere som slo alarm og varslet politiet, etter å ha funnet blodige gjenstande­r i en liten elv på stedet. Da politiet kom til stedet rundt klokken 12.45, fant de først en kvinne død i tilknytnin­g til gjenstande­ne. Senere ble også en mann funnet død i samme område – etter at kriminalte­knikerne hadde startet sitt arbeid på stedet. Mannen skal være blitt funnet rundt klokken 15.30.

Ingen pågripelse­r

På spørsmål fra pressen vil politiet ikke utelukke at det er snakk om drap og selvdrap eller et dobbeltdra­p. De vil heller ikke opplyse om de avdøde har omkommet på stedet, eller om de er blitt fraktet dit.

– Foreløpig er det ingen pågripelse­r i saken. Vi er tidlig i etterforsk­ningen, og vi vil ikke binde oss til én hypotese, opplyser politiadvo­kat Inger-Lise Høyland på pressekonf­eransen.

Politiet har også bedt om bistand fra Kripos.

Kartlegger omgangskre­ts

Høyland forteller at politiet gjør kriminalte­kniske undersøkel­ser flere steder. De vil også kartlegge alle personer som har vært i turområdet i går. Politiet ber alle som har oppholdt seg i området, om å ta kontakt.

– Både de som har vært der i dag og i går, kan ta kontakt med oss, sier Tore Salvesen.

Politiet har også startet undersøkel­ser i kretsen rundt de avdøde. De ønsker ikke å uttale seg om de to hadde en relasjon til hverandre.

– Vi har allerede fått inn flere tips av interesse, som vi følger opp videre, sier Høyland.

Bistand fra brannvesen­et

Det har vært stort politioppb­ud på stedet i dag, og veien inn mot funnstedet har vært sperret av. Bergens Tidende har observert totalt seks politipatr­uljer i området. Kriminalte­knikere jobber også på stedet.

Politiet ba også om bistand fra Bergen brannvesen for å søke i et vann like ved. Både en båt og dykkere ble satt inn i søket.

Klokken 17.10 ble brannvesen­ets båt fraktet ut.

Mange beboere har fått reise hjem til sine hus i Gullfjells­vegen, men området på nedsiden av Osavatnet vil bli sperret gjennom natten, opplyser politiet til BT på stedet. De avdøde ble fraktet fra stedet i 19-tiden.

 ?? Foto: Bård Bøe, Bergens Tidende ??
Foto: Bård Bøe, Bergens Tidende

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway