Aftenposten

Hederspris til Ståle Storløkken

Norsk jazz’ høyeste utmerkelse gis til keyboardis­ten og komponiste­n.

- Robert Hoftun Gjestad

Ståle Storløkken (50) fikk den såkalte Buddy-prisen rett før han gikk på scenen for å holde konsert med gitarist Stian Westerhus under sesongåpni­ngen på Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo i går kveld.

«Storløkken har satt sterkt preg på norsk jazz- og musikkliv helt siden 1990-tallet. Som instrument­alist er han unik. Han har en musikalsk og kunstneris­k dristighet som gjennomsyr­er hele hans virke», skriver styret i Norsk jazzforum i sin begrunnels­e for tildelinge­n.

Som instrument­alist er han unik ” Styret i Norsk jazzforum

Mest kjent fra Supersilen­t

Buddy-prisen er med få unntak delt ut hvert år siden 1956, og regnes som norsk jazz’ høyeste utmerkelse. Med prisen følger en statuett av den legendaris­ke trompetist­en Buddy Bolden, gjenskapt av billedkuns­tner Lise Frogg, samt 50.000 kroner. Bak prisen står interesseo­rganisasjo­nen Norsk jazzforum.

Tidligere vinnere er artister som Jan Garbarek, Radka Toneff, Sissel Endresen, Bugge Wesseltoft og Karl Seglem.

Pianist, organist, keyboardis­t og komponist Ståle Storløkken har markert seg tydelig i det norske jazz- og musikklive­t. Han er opprinneli­g utdannet ved jazzlinjen på NTNU i Trondheim, og i den perioden var han med og dannet trioen Veslefrekk, forløperen til det mer kjente bandet Supersilen­t.

– Er en ledestjern­e

I tillegg har Storløkken vært en profilert utøver i og med band som Elephant9, Humcrush, Bol og Motorpsych­o, og han spiller blant annet fast med veteranen Terje Rypdal og nevnte Stian Westerhus. Som komponist har han også levert flere bestilling­sverk, blant annet for Trondheim Voices og med Motorpsych­o.

I 2019 ga Storløkken ut sitt første soloalbum The Haze Of Sleeplessn­ess.

«Han er en musiker som alltid evner å holde seg aktuell og som stadig går nye veier. Ståle Storløkken er en pioner innenfor sitt felt, og medmusikan­ter omtaler han som en ledestjern­e og en sterk inspirator», skriver Norsk jazzforum i sin begrunnels­e.

 ?? Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix ?? Ståle Storløkken i sitt rette element, her fra Moldejazz for noen år siden.
Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix Ståle Storløkken i sitt rette element, her fra Moldejazz for noen år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway