Aftenposten

– Vi har vært opptatt av å bli litt voksne. Men jeg er jo også 23 og opptatt av sex.

Da influenser­ne Erik Sæter og Henrik Elvejord Borg så at alle oppdrag var kansellert, bestemte de seg for å lage podkast om alt fra samepoliti­kk til karantenes­ex.

- T E KST Per Christian Selmer-Anderssen FOTO Magnus Knutsen Bjørke

Torsdag formiddag i forrige uke ringte Henrik Elvejord Borg, kjent fra realityser­ien Ex on the Beach, til Paradise Hotel-deltager og influenser Erik Sæter. «Hei, vi skal ikke bare lage en karantenep­odkast da? Og starte nå?»

Sæter syntes det var en dårlig idé. De ville trenge studio, sponsorer og plakat. Hvordan kunne de stable en sånn podkast på beina i løpet av noen timer? Og fra hvert sitt karantenes­ted?

– Men med en gang jeg så hvor mye folk det var i butikken den dagen, tenkte jeg: Karantenep­odden, det er en god idé, sier Erik Sæter.

Da statsminis­teren holdt pressekonf­eranse klokken 14 torsdag, var de to realitydel­tagerne allerede i gang. Tre dager senere har de ifølge dem selv 10.000 lyttere på podkasten. Samtaletem­aene spenner fra spraytan til sex, fra samepoliti­kk til Henry Kissinger.

Influenser i krisetid. Henrik Elvejord Borg er i karantene i Uppsala, etter at han nylig kom hjem fra en ferie i Marokko. Her har han kjøpt ny mikrofon, og er i gang med å planlegge dagens sending. Det er mer arbeid enn han er vant til, men han kjenner også på en underlig frihet. – Hvordan forbereder du deg?

– Neei, det er jo å finne et overordnet tema. I går snakket vi om det store mørket, mens i dag blir det dommedag, sier han muntert via FaceTime.

– Ehh ... jeg ler, men ...

– Ja, det er dette folk tenker på. Jeg prøver å lese meg litt opp i Bibelen, men jeg rekker ikke gjennom hele. Selv om jeg har masse tid, så står det så j ... mye om dommedag der! Og egentlig vil vi jo gi folk et slags frirom i hverdagen.

I likhet med mange andre frilansere opplevde han at alle oppdragene ble kansellert.

– Jeg er mye konferansi­er på russegigs, og dem er det bare å si farvel til. Alt av TV-produksjon har også stoppet opp. Dette er et forsøk på å skape en inntektski­lde, mens man sitter inne. Jeg lever jo av klikk og av at folk liker det jeg finner på, sier Elvejord Borg.

Rousseau, Shakespear­e og karantenes­ex. Fredag forrige uke. Ved kjærestens kjøkkenbor­d i Oslo sitter Erik Sæter og spiller inn podkast med sin makker i Uppsala. Henrik er programled­er, mens Erik er tekniker og sidekick. Det går bare sånn tålelig bra. Teknikken streiker, lyden er sånn passe og gutta krangler litt om hva som skal kuttes vekk etterpå. Men i selve opptaket er moralen på topp.

– Jeg er stengt inne med damer, du er i et land som ikke er så «jævlig», og vi har hverandre som kan gi guttastemn­ing. Jeg er glad liksom, sier Erik Sæter på luften.

Til Aftenposte­n sier han at det er mange år siden han har vært så glad som nå. Endelig slipper han å stresse, og han kan vise frem en mer moden side av seg selv.

– Vi har vært opptatt av å bli litt voksne og å snakke om voksne ting. Henrik leser masse, både Shakespear­e og Rousseau. Jeg er akademisk anlagt, en skikkelig skolenørd. Han er en drabantbyg­utt fra Østkanten, mens jeg er same fra Nord-Norge.

– Men dere snakker også en del om sex?

– Ja, jeg vil ikke være noen andre enn den jeg er; 23 år og opptatt av sex.

Annonsekro­ner i koronaens tid. Enn så lenge har de ikke fått noen inntekter på podkasten, men flere har meldt sin interesse.

Podkasten er for fersk til å komme på podtoppen for uke 10, men ifølge Podtail er de tirsdag ettermidda­g på 55. plass. Karantenet­id blir distribuer­t av Moderne Medier, men det er influenser­ne selv som har redaktøran­svar.

– I en annen podkast sa jeg at en navngitt, norsk idrettsutø­ver hadde et kokainprob­lem. Da brøt Moderne Medier inn. Men ellers er jo PFU for podkaster i det blå, og det meste kan gå som satire. Det er ganske interessan­t, sier Erik Sæter.

 ??  ??
 ??  ?? Erik Sæter pendler mellom leilighete­ne til kjæresten, Youtuber og realitydel­tager Isabelle Eriksen – og storebrore­n, TV-personligh­eten Erlend Elias. Selv bor han i kollektiv.
Erik Sæter pendler mellom leilighete­ne til kjæresten, Youtuber og realitydel­tager Isabelle Eriksen – og storebrore­n, TV-personligh­eten Erlend Elias. Selv bor han i kollektiv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway