Aftenposten

Oslo får drive-in-kino

Koronakris­en tvinger film- og kinobransj­en til å tenke kreativt. Nå tilbyr flere aktører drive-inkino i påsken.

- Maria T. Pettrém

Koronakris­en har tvunget kulturaktø­rer til å tenke kreativt. Spesielt musikkbran­sjen var tidlig ute med digitale løsninger. Nå har også drive-in gjenoppstå­tt som et populært konsept. Onsdag denne uken spilte Klovner i kamp drive-in-konsert på Lillestrøm. Nå følger film- og kinobransj­en opp flere steder i landet. I påsken blir det filmvisnin­ger på både Tryvann og Telenor Arena.

Plass til ca. 500 biler

Det er Frogner Kino og EIK Gruppen som står bak drive in-kinoen på Tryvann. Fra onsdag 8. april vises det tre filmer daglig gjennom påsken.

– Nå som ferien blir litt annerledes enn planlagt, er vi glade for å kunne tilby muligheten til å se gode filmer i påsken, sier eier av Frogner Kino, Jan Vardøen. Programmet er ikke ferdig, men filmene skal vises på en 100 kvadratmet­er LEDskjerm på parkerings­plassen.

Visningene vil ha en kapasitet på rundt 500 biler – med maksgrense på fem personer per bil. Lyden vil sendes over FMnettet og direkte inn på bilradioen.

Ikke for den tissetreng­te

For å sikre en trygg gjennomfør­ing har arrangøren­e innført flere regler. Det er kun tillatt å ankomme i bil og man må oppholde seg i bilene under hele forestilli­ngen. Det vil ikke være toaletter på området.

– Det vil ikke være lov å gå ut av bilene eller åpne vinduene. Vi oppfordrer folk til å ta med seg varme klær og gå på do før de drar, sier Sven Erik Brastad, som er markeds- og kommunikas­jonssjef i EIK.

Personer i karantene kan ikke delta. Og kun personer som har daglig nærkontakt har lov til å oppholde seg i samme bil. Bilen kan ikke stå på tomgang, men for å få lyd må strømmen på bilen være på.

– Hvordan skal dere håndheve disse reglene?

– Dersom vi opplever at noen av våre gjester bryter med disse reglene vil de bli bortvist, sier Brastad. De vil legge til rette for at det skal være mulig å forlate parkerings­plassen underveis i filmvisnin­gene dersom det blir nødvendig.

Innendørs drive-in-kino i Bærum

Også i Bærum blir det drive-in-kino i påsken. Der vises filmene innendørs i Telenor Arena. Det vil vises fire filmer daglig, med en kapasitet på 100 biler. Nordisk Film Kino og Filmweb er blant dem som står bak prosjektet. I tillegg til 24 basshøytta­lere i arenaen, vil lyden også her sendes via FM-nettet. Arrangøren­e anbefaler publikum å ta med egen bærbar FM-radio på batteri, da bilen kan gå tom for strøm når motoren ikke er på.

Blant filmene som skal vises er påskekomed­ien Fjols til Fjells, Pixars nyeste film Fremad, filmen om Elleville Elfrid, Oscar-vinneren Parasitt og Vin Diesels superheltf­ilm Bloodshot.

Billettene koster mellom 275–375 kroner. Også her vil publikum måtte følge strenge regler. Bilene skal parkeres med to meters mellomrom, alle vinduer skal være lukket og det er ikke lov til å forlate bilen under arrangemen­tet.

 ?? Foto: Heiko Junge, NTB scanpix ?? Denne uken spilte Klovner i kamp på drive-in-konsert på Lillestrøm. Publikum satt i hver sin bil. I påsken følger kinobransj­en etter.
Foto: Heiko Junge, NTB scanpix Denne uken spilte Klovner i kamp på drive-in-konsert på Lillestrøm. Publikum satt i hver sin bil. I påsken følger kinobransj­en etter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway