Aftenposten

#NårLivetFl­yttesHjem

- Kristine Aas Helmine Syvertsen (foto)

Javeriah Khalid (20):

– Jeg fikk påvist astma i fjor etter å ha vært syk med bihulebete­nnelse i hele 2019. Jeg er litt engstelig for koronaviru­set, og jeg prøver å være forsiktig for ikke å bli smittet. Det handler bare om å følge reglene: Ikke gå ut med mindre jeg må, isolere meg med familien og ikke møte folk. Hvis jeg skal være helt ærlig om hva jeg føler, så er jeg jo redd for at jeg kan dø hvis jeg blir smittet, siden jeg er i risikogrup­pen. Vanligvis pleier jeg å gå ut en tur når jeg er engstelig, nå må jeg gå ut sent om kvelden. Situasjone­n nå er ganske absurd. Alt ble forandret over natten. Jeg kan ikke være med noen venner lenger. Det er kjipt fordi vi nå er i en situasjon hvor vi trenger vennene våre. Kan jeg gi en generell beskjed til alle som leser dette? Send en melding til vennene dine. Mange føler seg nok veldig alene.

Moses Dybdal Wako (14), Kasper Oddevald (14) og Marcos Gonzalez Eriksen (14):

– Fotballban­en har vært stengt. Den åpnet nå for to dager siden. Vi har gledet oss til det, men det er ikke det samme som før.

Vi bør egentlig fortsette med å trene alene, selv om opp til fem mennesker nå kan trene sammen på to meters avstand. Hvis vi begynner å slappe av nå, kan dette forverre seg kraftig.

Selv om du ikke er redd for din egen del, må du tenke på de eldre.

Vanligvis trener vi fire ganger i uken. Hverdagen er blitt annerledes. Hvis man skal være med venner, må man spørre enkelte, ikke hele gjengen. Og vi sitter mye inne.

Det gjør at humøret ikke er like bra.

Anette Due Aulibråten (22):

– Forrige uke var den verste uken i denne pandemien for min del. Bestemor fikk hjerteinfa­rkt. Og jeg kunne ikke besøke henne på sykehuset. Jeg var stresset, sint og lei meg – alt på en gang. Og jeg var så redd for at hun kunne bli smittet av korona. Nå er hun kommet hjem, så jeg er rolig igjen, men det ikke å kunne dra hjem til henne nå plager meg. Jeg har lyst til å gi henne en bamseklem og passe på henne. Jeg håper bare dette snart roer seg, så vi kommer tilbake til hverdagen igjen. Jeg savner venner og klassekame­rater. Aller mest savner jeg å gi klemmer. Jeg gir skikkelige bamseklemm­er.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway