Aftenposten

Marianne Kolaas

- Tiril Willumsen Kirsten Solemdal

Plutselig var det ikke lenger bare statistikk. Vår kjære venninne og kollega døde brått på Diakonhjem­mets sykehus som følge av koronasmit­te 26. mars. Hun ble 66 år gammel.

Marianne var dansk og utdannet tannlegese­kretær. Da hun flyttet med familien til Norge, begynte hun i den offentlige tannhelset­jenesten i Oslo. Hun var en ualminneli­g dyktig tannlegese­kretær, alltid parat til å yte sitt ytterste.

Munnhelse for eldre ble et viktig satsingsom­råde fra midten av 90-tallet, og Marianne ble en selvskreve­n medarbeide­r i det gerodontol­ogiske teamet som hadde sitt utspring ved odontologi­sk fakultet i Oslo. I løpet av alle årene vi jobbet sammen, ble hun en meget kjær venninne. Sammen opplevde vi mye spennende faglig. Mange hyggelige sammenkoms­ter ble det også, og Marianne gledet oss med sitt lune vesen, fyndige danske replikker, hjemmelagd­e frikadelle­r, «mus i overfrakk» og dansk leverposte­i.

Familien var det viktigste for Marianne, hun var en hønemor og samtidig en klippe. Hun var så utrolig stolt av sine flotte barn og barnebarn. Hun hadde et stort hjerte og var utrolig snill, sjenerøs og hjelpsom, men beskjeden på egne vegne. Hun var en venn man kunne stole på i ett og alt, alltid lojal. Hvis man kan beskrive noen som «hel ved», så var det vår Marianne!

Hun var allerede som ung opptatt av design og kunst. Sammen med sin mann, Einar, fikk hun etter hvert en malerisaml­ing av høy kvalitet.

Marianne var morgenfugl, og hun koste seg med å starte dagen med svømming etterfulgt av kaffe og aviser på konditori. Samværet med de andre morgensvøm­merne i Frognerbad­et var noe hun satte stor pris på. Det ga henne mye glede. Dessverre fikk hun ikke oppleve en ny vår og ny sesong i Frognerbad­et.

Marianne var umistelig, og våre tanker går til hennes kjære familie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway