Aftenposten

Bente Østerud

- Ingrid Lange Bjørn Wiel Anne-Grethe Ottesen

En ildsjel har forlatt oss. Den kunstneris­ke og rause Bente døde 24. mars, 73 år gammel. Bente glødet for de oppgavene hun påtok seg, og det var mange.

Bente elsket blomster og alt som var vakkert. Blomsterbu­kettene fra henne eller foreningen var alltid sjenerøse. Hun likte å kle seg pent og hadde som oftest en rose i håret. Dansen og sansen for vakker musikk hadde hun glede av like til det siste.

I mange år arbeidet hun som sekretær for toppsjefen i et internasjo­nalt selskap. Der fikk hun god bruk for sin engelsk, fransk, tysk og spansk. Hun tok også reiseleder­oppdrag. I sin ungdom var hun ballettdan­ser, blant annet i Paris, og hun studerte flamenco i Spania og utmerket seg som dyktig flamencoda­nser. I Norge arbeidet hun mange år som ballett- og dansepedag­og. Hun var opptatt av at både kropp og sjel skulle pleies.

Etter at hennes kjære Odd døde i 2005, ble Bente en ivrig kirkegjeng­er. Vi husker hennes raushet. Hun ga så meget av seg selv og hadde et stort hjerte for barn som hadde det vondt. Mange fikk det bedre med hennes gavmildhet.

Bente gjorde en formidabel innsats i Centro Hispano Noruego (CHN), i en årrekke var hun leder. Via sitt store nettverk i det spansktale­nde miljøet i Norge skaffet hun foredragsh­oldere, sangere, musikere, dansere og diktopples­ere til møtene. Bente glødet for å presentere kulturakti­viteter fra spansktale­nde land. Hun var for øvrig alltid påpasselig med raus takk til alle som opptrådte.

Til tross for en uhelbredel­ig kreftsykdo­m arbeidet hun utrettelig for foreningen og utviste en pliktfølel­se og aktivitet av de sjeldne. I hennes travle hverdag var det utenkelig å komme for sent eller glemme en avtale. Det siste møtet Bente ledet i CHN, var 13. februar i år. Like etterpå ble det sykehusopp­hold og til sist hospice.

Vi er mange som sørger over hennes bortgang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway