Aftenposten

Video viser bil som rygget inn til Hagens bolig

Kort tid før siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen skal en bil ha rygget opp på gangveien på baksiden av Hagens bolig.

- Harald Stolt-Nielsen Frode Sætran

Bilen er sentral i etterforsk­ningen, får Aftenposte­n opplyst av personer tett på etterforsk­ningen. Det er over 18 måneder siden Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet. Siden den gang har politiets hovedhypot­ese endret seg fra at det er snakk om kidnapping, til at de står overfor et drap.

I forrige uke ble Anne-Elisabeth Hagens ektemann, Tom Hagen, pågrepet og siktet for drap eller medvirknin­g til drap. Han nekter enhver form for straffskyl­d etter siktelsen. Han ble varetektsf­engslet i fire uker, men har anket kjennelsen.

Skal ha rygget opp gangveien

– Vi er inne i en ny fase av etterforsk­ningen, sier politiadvo­kat og påtaleansv­arlig jurist Haris Hrenovica fra Øst politidist­rikt

Etter det Aftenposte­n får opplyst av en person tett på etterforsk­ningsledel­sen i Øst politidist­rikt, er en bil som rygget opp gangveien på baksiden av Sloraveien 4, svært sentral i etterforsk­ningen.

Det er gjort observasjo­ner av bilen idet den rygget opp gangveien til Hagens bolig. Observasjo­nen skal ha blitt gjort klokken 09.05 på morgenen den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Rundt samme tidspunkt skal Tom Hagen ha dratt til Futurum næringspar­k, hvor han til daglig jobber, får Aftenposte­n opplyst av en politiansa­tt som er tett på etterforsk­ningsledel­sen.

Aftenposte­n har stilt Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, spørsmål om Hagen har forklart seg om bilen som skal ha rygget opp til boligen, og om han var kjent med dette. I en tekstmeldi­ng svarer Holden at han ikke kan kommentere konkrete bevis fordi han er underlagt taushetspl­ikt. Det gjelder både om det kom en bil, og om Hagen er blitt spurt om det.

Klokken 09.14 kom siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen, i en telefonsam­tale med et familiemed­lem. Klokken 09.48 ble hun oppringt av en elektriker. Da svarte hun ikke. Det har vært sentralt for etterforsk­ningen å kartlegge bevegelser i området rundt Sloraveien 4 den dagen AnneElisab­eth Hagen forsvant.

– Etterforsk­ningen har avdekket at noen få biler har kjørt på denne gangveien forsvinnin­gsdagen, sier Hrenovica.

Har sikret video

Etterforsk­ningen beskrives fortsatt som bred. Politiadvo­kat Haris Hrenovica opplyser at det fortsatt er mange etterforsk­ningsskrit­t som må gjennomfør­es.

Gangveien ved boligen betegnes som bred nok til at biler kan komme seg frem på den. Politiet har også opplysning­er om at det til tider har vært noe trafikk på veien ved Langvannet, som ligger like nedenfor boligen.

– Det er sikret relevant videomater­iale fra det aktuelle området, bekrefter Hrenovica om biltrafikk­en på gangveien forsvinnin­gsdagen. Han sier at videomater­ialet er av dårlig kvalitet.

– Det er også gjennomfør­t rekonstruk­sjoner, som et hjelpemidd­el for å se hva bildene viser, sier han.

– Er det mulig å se hva slags bil det er?

– Jeg kan ikke kommentere kvaliteten nøyaktig, men den er ikke optimal.

– Er det mulig å si noe om fargen på bilen?

– Jeg kan ikke utdype. Videooppta­k er ikke alltid av beste kvalitet, det er tilfellet her, men jeg kan ikke si noe konkret om bilens farge eller form, svarer Hrenovica.

Politiet har bedt personer som kan ha sett noe som de mener er relevant, om å ta kontakt. De har så langt ikke kommet i mål med jakten på bilen, og de jobber fortsatt med dette sporet.

 ?? Foto: Hans O. Torgersen ?? Tom og Anne-Elisabeth Hagens bolig ligger øverst til høyre på dette bildet. Politiet har fortsatt ikke fått svar på hvem som rygget en bil langs gangveien opp på baksiden av Hagens bolig i Sloraveien 4 om morgenen den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.
Foto: Hans O. Torgersen Tom og Anne-Elisabeth Hagens bolig ligger øverst til høyre på dette bildet. Politiet har fortsatt ikke fått svar på hvem som rygget en bil langs gangveien opp på baksiden av Hagens bolig i Sloraveien 4 om morgenen den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway