Aftenposten

Levra har også ytringsfri­het!

- Arild Furuseth, bydelspoli­tiker (H), tidligere sosialarbe­ider

Kommentato­r Andreas Slettholm leverer i Aftenposte­n 6. mai en parafrase over at alt nytt ikke er nytt, eller over «røsten fra dypet har ikke alltid rett», i kommentare­n «Levra har ikke alltid rett». Bakgrunnen er en kronikk fra politibetj­ent Jonas Andreassen, som er bekymret over ungdomskri­minalitete­n. Jeg er også blant dem som er bekymret over ungdomskri­minalitete­n. Om det også tidligere forekom grov vold, er vel ikke av særlig betydning dersom det er verre nå? Jeg har hørt historier fra en onkel som var politi rett før andre verdenskri­g. Han kunne fortelle at grov brutalitet forekom også da. Men jeg føler meg helt sikker på at det er langt flere i dag enn tidligere som i svært unge år blir involvert i grov kriminalit­et og med alvorliger­e konsekvens­er.

Det som gjør denne utviklinge­n ekstra alvorlig, er at den også symboliser­er en konsekvens av et nytt samfunnsfe­nomen, innvandrin­gens betydning for samfunnsut­viklingen. At majoritets­samfunnet ikke makter å håndtere en situasjon med kriminalit­et blant unge innvandrer­e (det er kjent at det blant gjenganger­ne av ungdomskri­minelle er et flertall med innvandrer­bakgrunn), får betydning også for landets evne til å integrere innvandrer­e og flyktninge­r.

Slettholms alminnelig­gjøring av grov vold blant unge kriminelle er i alle fall ikke et bidrag til å stoppe utviklinge­n i ungdomskri­minalitete­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway