Aftenposten

Jens Aamodt

- Arild Jansen Håvard Hoel

Jens Paul Aamodt ble født på Lørenskog 1. februar 1946. Han sovnet fredelig inn 15. april.

Livet er så altfor kort, og tiden går så altfor fort.

Det er snart 60 år siden vi traff hverandre på skihytta til Lørenskog skiklubb. Vi var en fast stamme på 5–6 "gutter" i juniorgrup­pen som trente sammen i mange år. Hvor mange felles treningstu­rer både til fots og på ski har vi ikke hatt sammen, hvor mange liter svette har vi ikke lagt igjen i Østmarka?

Det var et utrolig samhold i disse årene. Fleipen hang løst, og det skulle ikke mye til før en av oss ble hengt ut på en godmodig måte. Ingen ble spart. For utenforstå­ende kunne det kanskje gå litt langt, og det var ikke bare bare å komme inn som ny. Men for oss medførte kanskje dette at vi lærte å takle hverdagen bedre. Vi husker godt en forvinter hvor han i løpet av kort tid klarte å brekke to ski, hvorpå han fikk tilnavnet ”Skibrekker-Jens”. Det tok han ikke særlig tungt, for han var bestandig i godt humør og ga igjen med samme mynt på sin lune, karakteris­tiske måte.

Våre siste treningstu­rer hadde vi i begynnelse­n av 1970-årene. Da overtok jobb, kone og barn. Da vi etter hvert også flyttet, mistet vi kontakten. Med unntak av 75-årsjubilee­t til skiklubben i 1994 har vi bare truffet hverandre i triste tilstelnin­ger, men hver gang ble vi enige om at nå måtte vi snart få til et treff.

Under en begravelse i fjor høst fortalte Reidun at Jens var blitt så syk at han ikke kunne være med. Det gikk inn på oss, og vi ringte for både å snakke og planlegge et besøk. Det var veldig trivelig, men vi skjønte at utsiktene for å få til et treff var små. Likevel kom det som et lite sjokk da vi så dødsannons­en.

Jens var en særdeles trivelig kar. Minnene om ham og alt vi har opplevd sammen vil vi ha så lenge vi lever. Våre tanker går til Reidun, barn og barnebarn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway