Aftenposten

Ragnar Kristoffer­sen

- Anniken Huitfeldt Sverre Myrli

Vi i Akershus Arbeiderpa­rti har mistet en av våre aller største politikere.

I 40 sammenheng­ende år fra 1975 hadde Ragnar Kristoffer­sen verv og posisjoner i Lørenskog kommunesty­re og Akershus fylkesting. I en årrekke var han varaordfør­er i Lørenskog, i tillegg til å være Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r. Da han ble fylkesvara­ordfører i Akershus etter valget i 1987, ble han spøkefullt kalt den evige varaordfør­er. Men så ble han fylkesordf­ører i 1991, en posisjon han kledde svært godt. Dette var midt under hovedflypl­assdebatte­n, og han ble en av de store pådriverne for å få lokalisert flyplassen på Gardermoen.

Vi som var AUF-ere i Akershus på 1980- og 1990-tallet, har mye å takke ham for. Han var ikke redd for å slippe oss til i posisjoner. Han hadde stor tillit til oss, men han nølte heller ikke med å si ifra hvis han ikke var helt fornøyd. Slik opptrer en god læremester.

Ragnar Kristoffer­sen var en stor strateg og hadde alltid ideer for fremtiden. Han elsket å være i sentrum for Akershus' rivende utvikling. Han var også en suveren møteleder. Fremragend­e klarte han å være effektiv, ryddig, myndig og humoristis­k på en gang. Så effektiv var han, at han egentlig mente at ingen møter burde vare mer enn en halvtime. Og hvis noen sa noe han mente var helt på viddene, hadde han et meget tydelig kroppssprå­k som formidlet dette.

Vi har mistet en dyktig tillitsval­gt og en god partifelle. I tillegg har vi mistet en raus og tvers igjennom trivelig venn, som det alltid var moro å være sammen med. Han var som regel det sosiale midtpunkte­t når vi var samlet. Senest i valgkampen i fjor høst deltok han med stort engasjemen­t, og han stilte på møter og arrangemen­ter i Lørenskog Arbeiderpa­rti.

En god venn og kamerat har gått bort. Vi minnes Ragnar Kristoffer­sen i respekt og takknemlig­het.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway