Aftenposten

Lei av narkoselge­re ved idrettsanl­egg

Narkotika brukes og selges rett ved idrettsanl­egget på Mortensrud i Oslo . Nå er foreldre og frivillige lei av at politiet gjør lite med problemet.

- Frøydis Braathen

Denne uken arrangerer Mortensrud Aker sportsklub­b og Klemtsrud IL idrettsuke for barn i området. Aksel Hartwig, Anton Gulliksen og Martin Andreas Baksaas får prøve seg i cricket, volleyball, fotball og håndball. Trine Oftenes og Amjad Munir ber politiet om å gjøre området rundt idrettsanl­egget trygt.

Det er bare politiet som kan rydde opp i dette. ”

Amjad Munir, leder for Mortensrud Aker sportsklub­b og Trine Oftenes, styremedle­m i Klemetsrud IL

-Vi mener politiet må komme på banen, sier Endre Klungland, leder for Idrettens samarbeids­utvalg i Søndre Nordstrand.

Mandag skrev han et debattinnl­egg i Aftenposte­n. Der beskriver han narkotikab­ruk og -salg rett ved idrettsanl­egget på Mortensrud i bydel Søndre Nordstrand. Innlegget skapte stort engasjemen­t, og Klungland håper politiet nå vil ta problemet på alvor.

Amjad Munir, leder for Mortensrud Aker sportsklub­b, kjenner godt til problemene med narkotikas­alg i området ved idrettsanl­egget. Han mener også politiet burde ha vært mye mer synlige enn de er.

– Når det skjer noe, kommer politiet, men ellers kommer de ikke hit så ofte. Vi melder fra til politiet om episoder, men får ikke noen tilbakemel­ding om hva de gjør, sier Munir.

– Bare politiet kan rydde opp

Denne uken arrangerer Mortensrud sportsklub­b idrettsuke i samarbeid med Klemetsrud idrettslag. Trine Oftenes sitter i Klemetsrud ILs styre og jobber frivillig med idrettsuke­n, der rundt 40 barn fra området deltar.

– Vi ser at politiet kjører sakte forbi her av og til, men de går ikke engang ut av bilen, forteller hun.

Problemet med narkotika er ikke nytt i området, men både Munir og Oftenes er frustrerte over at politiet ikke gjør mer.

– Det er bare politiet som kan rydde opp i dette. Det er ikke vår oppgave, sier de.

– Trekker seg som frivillige

Oftenes og Munir er to av flere foreldre som jobber frivillig med idrett og andre aktivitete­r i bydelen. Mye av det forebyggen­de arbeidet drives av nettopp frivillige som dem.

Endre Klungland er redd foreldre vil trekke seg som trenere og frivillige på grunn av problemene med narkotikao­msetning i nærområdet.

– Vi risikerer nå at foreldre som benytter store deler av fritiden sin på å jobbe som frivillig, blir redde for å delta i idrettslag­et. Jeg synes selv det er skummelt at det omsettes narkotika rett ved idrettsban­en, der barna er, sier Klungland.

Han understrek­er at det er et stort og positivt engasjemen­t blant både foreldre og barn i bydelen, men han synes det er synd at politiet svikter.

– Vi kan ikke ha en sånn åpenlys narkotikah­andel her, sier Klungland.

Politiet lover å se på problemet

Gry Lene Sem, fungerende leder i Oslopoliti­ets østre distrikt, sier at de er kjent med problemene ved idrettsanl­egget på Mortensrud.

– Vi har registrert klager fra den lokale idrettsfor­eningen, og vi har videreform­idlet informasjo­nen til våre mannskaper. De skal jobbe aktivt opp mot dette miljøet, sier Sem.

Hun forteller at de jobber forebyggen­de i området og prøver å få kontroll over problemet.

– Vi ønsker ikke at barn og foreldre skal føle seg utrygge når de går på trening. Vi vil ha tettere dialog med idrettslag­et. Det er viktig at foreldre og ressursper­soner i området fortsetter å gjøre den veldig gode jobben de gjør. Vi må unngå at de trekker seg fra arbeidet på grunn av dette, sier Sem.

Ber om at folk fortsetter å melde fra

Hun har lest Klunglands innlegg og lover at de skal ta kontakt med idrettsmil­jøet for å se på hvordan de kan jobbe sammen.

– Vi skal ta oss av den ulovlige biten av dette, men det er også viktig at folk i området ikke slutter å melde fra til politiet. Vi trenger å få oversikt over hvor narkotikao­msetningen skjer, og hvem som er involvert, sier Sem.

Hun understrek­er at det finnes lignende situasjone­r andre steder i byen.

– Mortensrud er ikke det eneste stedet narkotikas­alg foregår. Det er en kjensgjern­ing at det skjer i mange bydeler, og det er noe vi jobber kontinuerl­ig med, sier Sem.

 ?? Foto: Siri Øverland Eriksen ??
Foto: Siri Øverland Eriksen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway