Aftenposten

Kolonial.no tapte 138 millioner i fjor

Til tross for nok et stort underskudd mener selskapet at det eneste som hindrer det i å tjene gode penger nå, er håndheving av konkurrans­eloven.

- Karoline Johannesse­n Litland Sindre Hopland Krister Sørbø (foto)

Karl Munthe-Kaas stiger ut av varebilen litt mer selvsikker enn året før. Men det er fremdeles et stykke igjen til lønnsomhet for nettmatsel­skapet.

var det beste året for oss noensinne. Vi øker omsetninge­n med veldig lite oppbemanni­ng og minsker derfor underskudd­et, sier Kolonial-sjef Karl MuntheKaas.

Den minste aktøren i norsk dagligvare­bransje, Kolonial.no, solgte i fjor dagligvare­r over nett for 1,09 milliarder kroner, en økning på over 19 prosent fra året før, noe E24 omtalte allerede i desember i fjor.

Fjorårets resultat etter skatt ble minus 137,9 millioner kroner, sammenlign­et med minus 149,4 millioner i 2018.

– Vi er med andre ord blitt langt mer effektive, noe vi jobbet med i hele 2018 og deler av fjoråret, sier Munthe-Kaas og fortsetter:

– Inn i 2019 skrudde vi på markedsfør­ingen ig jen, og vi hadde god fart inn i 2020 før koronaen ga ytterliger­e kraftig vekst.

Vill vekst

Jeg tror veksten i 2020 vil bli plussminus 70 prosent ”

For de fleste gir ordet koronaveks­t negative assosiasjo­ner, men for

Kolonial betyr det også en enorm vekst i omsetninge­n for 2020.

– Slik det ser ut nå, tror jeg veksten i 2020 vil være på plussminus 70 prosent.

En 70 prosents økning vil i så fall bety en økt omsetning på 763 millioner fra 2019.

– Fra hva vi har hørt fra ulike konkurrent­er på nett, vil vi med veksten i år legge dem et godt stykke lenger bak oss, sier Munthe-Kaas.

Den eneste reelle utfordrere­n på nettmat i Norge er Meny.no.

Kolonial-sjefen sier selskapets egne estimater viser at man nå klarer å plukke varene og levere på døren til kunden for mindre enn hva dagligvare­butikkene bruker på å få varen ut til hyllen.

– Med den veksten vi har i 2020, hadde vi vært lønnsomme nå om innkjøpsbe­tingelsene hadde vært likere. Vi har knekt koden, sier Munthe-Kaas.

Kolonial.no-sjef Karl Munthe-Kaas

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway