Aftenposten

Når ble Pride likestilt med sex og reklame?

- Stine Hatt Fossli, lesbisk

Etter et par timer fikk jeg nok av den digitale Pridefeste­n. Jeg sitter igjen flau og lei meg. Når ble

Pride likestilt med sex og reklame?

Vi har med dette digitale sirkuset mistet all kredibilit­et og respekt. Hva tenker vi at folk skal sitte igjen med? En god samtalesta­rter rundt middagsbor­det? Neppe.

Dette skaper splid. Vi har fremprovos­ert reaksjoner som kan få store konsekvens­er. Hvordan skal vi forvente at samfunnet skal ta oss på alvor nå? Vi kunne brukt det som et springbret­t for å snakke om de viktige tingene. Vi kunne vist mangfoldet og tryggheten i miljøet.

Denne digitale feiringen i regi av Fri (Foreningen for kjønns- og seksualite­tsmangfold) burde vært bedre planlagt, og det burde vært større fokus på kvalitet både i bilde, lyd og deltagere. Det burde vært gjort plass til organisasj­onene og frivillige tiltak. Jeg vet om flere som hadde laget klipp som ikke kom med.

Statsminis­teren deltok, og hun burde utfordres på hva hun vil gjøre for vår kamp. Ikke platt sexprat som var tilfelle i denne sendingen. Når folk hadde betalt en viss sum, klippet programled­eren håret sitt med «Tiger King» som forbilde for homofile.

Hvor ble det av de gode samtalene?

For meg handler Pride om kampen for å kunne være den man er og leve i frihet. Under Prideparad­en i 2019 følte jeg at det var et stort og kjærlighet­sfylt «vi».

I år vil jeg av toget. Dette vil jeg ikke være med på.

Gratulerer med tidenes fallitterk­læring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway