Aftenposten

Sigmund Voll

- Boel Marcussen Gramstad Holger Gramstad

Sigmund Voll døde 7. juni, nær 80 år gammel. Han ble født på Nærbø på Jæren 1940. Han vokste opp på Sola og tok artium ved Bryne landsgymna­s. Selv om han var odelsgutt, valgte han studier i statsviten­skap ved Universite­tet i Oslo, hvor han hadde sin første jobb som vit.ass. Deretter var han med og startet Funksjonsh­emmedes Fellesorga­nisasjon, der han også var leder.

Så fikk han jobb på Stortinget som sekretær for sosialkomi­teen. Stillingen hans ble forlenget, selv om en sekretær egentlig bare kunne sitte i jobben i halvannen stortingsp­eriode, altså seks år. Han avsluttet sin yrkeskarri­ere i Akademiker­nes Fellesorga­nisasjon.

For oss var han først en sommervenn, han ferierte i mange år på Askerøya. Han møtte opp hver dag da rutebåten Søgne kom for å hente en sekk med aviser, det var viktig å holde seg orientert. Men han passet alltid på å ha tid til sine daglige fisketurer. Naboenes barn fikk ofte være med i båten. Sensommer, når det ikke var mange mennesker på øya, kom han med fisk til gammelnabo Anna Andersen, og det ble middag til de to. Anna hadde arbeidet som kokke i USA, så hun kunne sine saker.

Vi er mange som minnes Sigmunds 50-årsdag i Nordbækhag­en på Askerøya under sørgeasken. Sigmund serverte alle havets delikatess­er, kunstnerve­nner bidro med sanger og taler, det ble rene «Hip hip hurra! Skagen»-stemning.

Da han og Bjørg flyttet til Tvedestran­d og bosatte seg i Bakkeskåt, fikk vi gleden av også å være vintervenn­er. Han startet antikvaria­t i Tollboden på brygga, og senere inntok de det gamle meieriet i sentrum med bøker og malerier.

Sigmunds helse var skral de siste årene, og han døde etter å ha gjennomgåt­t fem mageoperas­joner på ti dager. Vi er takknemlig­e for å ha hatt Sigmund som venn alle disse årene, og våre tanker går til de etterlatte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway