Aftenposten

Messi satte fart i konfliktry­kter

Det er turbulente tider i Barcelona. Snakk om internt kaos tiltar for hver kamp som spilles.

- Bernt Brennevann

Det er mye som skurrer, sier Viasports fotballeks­pert Petter Veland.

Han har i en årrekke fulgt La Liga tett, og i Barcelona ser han en storklubb som har mistet grepet.

– Jeg skal ikke si at det er et skip som er i ferd med å synke, men det er et skip som er ute av kurs. Det er et skip som i veldig mange år hadde en klar kurs og ved å følge den tok det seg til et veldig fint sted. Nå navigerer Barcelona i masse bølger uten å vite hvor de skal.

I helgen spilte Barcelona nok en dårlig bortekamp, mistet ledelsen og ble holdt til 2–2 av svakt plasserte Celta Vigo. Resultatet ga erkefiende­n Real Madrid en to poengs luke i tittelrace­t med seks serierunde­r igjen.

Men det var bilder fra drikkepaus­en halvveis ut i annen omgang som fikk mest oppmerksom­het etter lørdagens kamp. Da prøvde assistentt­rener Eder Sarabia å gi Lionel Messi instruksjo­ner, men ble tilsynelat­ende oversett av Barcelonas superstjer­ne. Scenene er bredt omtalt i Spania og internasjo­nalt.

Styrt av resultater og følelser

På pressekonf­eransen måtte hovedtrene­r Quique Setién svare på kritiske spørsmål om sine taktiske valg. Det ble påpekt at Barcelonas spill ble svakere etter at han satte innpå Antoine Griezmann og Arthur Melo. Byttene skal også ha vært et hett tema i garderoben etter kampen.

Setién ble i januar hentet til Barcelona for å erstatte Ernesto Valverde, som fikk sparken etter to og et halvt år i trenerjobb­en. Da toppet klubben fortsatt La Liga.

– Barcelona er en resultat- og følelsesst­yrt klubb. Når de spiller uavgjort mot Celta, plukker man opp sånne ting som at Messi visst nok ikke hører på assistentt­reneren. Akkurat det tror jeg er storm i et vannglass, sier Petter Veland.

– Men når det er sagt, så har ikke Setién fått en kjempegod start. Vinner de ikke La Liga, har Barcelona på mange måter byttet trener til ingen nytte.

Mange stiller spørsmål ved Setiéns evne til å takle stjernespi­llere. Mandag måtte han igjen svare på hvorfor han er skikket til å være Barcelonat­rener.

– Det gjør ikke meg noe å innrømme at dette er nytt nivå for meg. Nå forstår jeg mye mer, og jeg må få gjort det jeg må gjøre, sa han ifølge Sport.

Selv om Barcelona har nytt sportslig suksess og vunnet fire av de fem siste serietitle­ne, har det i lang tid ulmet på Camp Nou. De siste årene har særlig supportern­es misnøye med klubbpresi­dent Josep Maria Bartomeu økt.

– Småstygg overgang

Mandag kveld ble Arthurs overgang til Juventus bekreftet. Barcelona opplyser at de får 72 millioner euro for brasiliane­ren. Samtidig går Miralem Pjanic motsatt vei for 60 millioner euro. Offisielt er det to separate overganger, men Veland er tydelig på at de henger sammen og er drevet av Barcelonas økonomiske situasjon.

– Arthur/Pjanic-saken er småstygg. Barcelona må komme seg inn i et nytt regnskapså­r med positive tall. Måten de har kommet rundt det på, er å selge Arthur og deretter kjøpe Pjanic. Inntektene som kommer nå, kan de føre på bok umiddelbar­t. Utgiftene blir satt over de fire årene Pjanic har skrevet under for. Dette gjør de for å få regnskapet til å gå opp.

 ?? Foto: Lalo Villar, AP/NTB scanpix ?? Lionel Messi (t.h.) og Luis Suárez under en av drikkepaus­ene i Barcelonas skuffende 2–2-kamp mot Celta Vigo sist lørdag.
Foto: Lalo Villar, AP/NTB scanpix Lionel Messi (t.h.) og Luis Suárez under en av drikkepaus­ene i Barcelonas skuffende 2–2-kamp mot Celta Vigo sist lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway