Aftenposten

Martin Njøten Palumbo

-

Født: 5. mars 2002

Klubb: Udinese

Posisjon: Midtbane

Opphav: Er både norsk og italiensk statsborge­r. Mor er fra Norge, far er fra Italia.

for snart to måneder siden, ville den sportslige ledelsen ha ham med.

– Det har vært kjempegøy. Alle på A-laget er kjempesnil­le, sier Palumbo.

Midtbanesp­illeren fikk snart merke at ja, øktene var kortere, men mer intense med høyere tempo.

– Det var litt vanskelig å komme inn i det, men etter en stund klarte jeg å ta nivået og tempoet.

Kan fort få en mulighet

Han må åpenbart ha imponert midlertidi­g Udinese-trener Luca Gotti, siden han ble tatt med blant innbyttern­e mot Torino og Atalanta. Og om Palumbo kommer på banen denne sesongen, skriver han norsk fotballhis­torie.

Det har aldri vært tre nordmenn på banen i samme Serie A-sesong.

Even Braastad følger italiensk fotball tett som kommentato­r i Strive, i tillegg til å delta i Serie A-podkasten «Støvelball». Han mener det er muligheter for at Palumbo kan få spilletid denne sesongen.

En viktig grunn til det er at midtbanesp­iller Rolando Mandragora er ute med en alvorlig kneskade. Mot Atalanta var Palumbo én av bare fire sentrale midtbanesp­illere i troppen. Udinese pleier å spille med en treer på midten, så det er langt ifra utenkelig at Palumbo kan komme utpå.

– Når kampene kommer tett som nå og slitasjen blir stor, er det mulig det åpner seg for ham, sier Braastad og legger til:

– Det er ikke usannsynli­g i hvert fall. At de tar ham med er et tegn på at de er fornøyde med ham.

Han tror norskitali­eneren kan komme på banen om Udinese ligger under eller leder en kamp med en del mål.

– Jeg føler jeg er klar og kan bidra om jeg kommer innpå, sier Palumbo.

Valget som kan komme

Palumbo har også stiftet bekjentska­p med norske spillere gjennom U17-landslaget. Der har han scoret ett mål på seks kamper under Jan Peder Jallands ledelse.

– Martin er en veldig bra gutt. En spennende spiller med bra forståelse, bra ballkontro­ll og god venstrefot. Han har også timing i luften, i tillegg til at han jobber veldig hardt, sier Jalland.

Han har kun sett Palumbo i aksjon på ungdomslan­dslag og vet dermed ikke nøyaktig hvordan han tar seniorfotb­all, men:

– Gode spillere har en evne til å tilpasse seg nivået. Det så vi med Kristoffer Askildsen, som er kommet i gang raskere enn planlagt. Palumbo er og en spennende spiller som tar nivået.

Palumbo har også fått muligheten på Italias U18-landslag. Han kan spille på begge landenes U-landslag. Det er etter alt å dømme fortsatt noen år til han må velge mellom å spille for Norge eller Italia, dersom han blir kalt opp av begge. Jalland forteller man foreløpig konsentrer­er seg om spillerens utvikling istedenfor det valget.

– Familien tar nok en prat rundt middagsbor­det den dagen han eventuelt må finne ut hvilket lag han velger. Foreløpig er han såpass ung at han bare må fokusere på fotballen.

Selv tar Palumbo ting med knusende ro. – Jeg er ikke sikker på hva jeg ville valgt. En gang må jeg kanskje velge, men jeg tar det når jeg må. Nå vil jeg bare kose meg med det som skjer på A-laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway