Aftenposten

– Å avslutte her er det største jeg kan få gjøre

Per Ciljan Skjelbred (33) kan få sitt Rosenborg-comeback allerede søndag.

- Knut Andreas Lone og Christian Skare Stendal, Adresseavi­sen/Trondheim

Det føles veldig bra. Jeg har hatt noen dager nå og bare vært med familien og ungene mine, som jeg ikke har sett på lenge. Jeg har kommet hjem til byen min. Det er utrolig rart og utrolig godt, sa Skjelbred da han er tilbake der mye startet: på Lerkendal i Trondheim.

Han går fra Hertha Berlin til Rosenborg og kan få sitt comeback allerede mot Stabæk søndag.

– Nå er jeg her, og det er godt å være her. Det er noe jeg har tenkt på i mange år. Å få lov til å komme hit og avslutte min karriere her er det største jeg kan få gjøre. Hjemme og i Rosenborg, der alt startet.

Stresser ikke

Etter ankomst Norge har han tatt en koronatest, som var negativ, noe som gjør at han være i jobb som vanlig, i tråd med koronaretn­ingslinjen­e.

I går ble leggskaden han har slitt med, undersøkt og en endelig avgjørelse tas trolig i dag, ifølge klubblege Reidar Due.

Trønderen har spilt de siste ni årene i Tyskland, men i februar ble det kjent at han skulle vende nesen hjemover.

– Det var alltid planen, men så er det noe med at du må være god nok og fit nok. Jeg er jo blitt eldre, jeg også. Men når jeg har kjent og følt de siste årene at det har gått bra, sportslig. Da muligheten kom, så var jeg ikke vond å be.

Jeg har kommet hjem til byen min. Det er utrolig rart og utrolig godt. ”

– Blir hverdagen annerledes nå?

– Nå er jeg jo hjemme. Så nå kan jeg være med kompiser, dra og fiske i sjøen. Gjøre ting som jeg har savnet. Bare være hjemme. Mamma og pappa bor rett borte i gaten. Ta del i livet deres også, det er jo noe jeg har savnet veldig. Storebror, lillebror og onkelbarn. Det er en ny start for meg å bli kjent med alt rundt meg. Skoledag for ungene og fotball, håndball og turn.

Lade-gutten forteller at han har fulgt med på de kampene han har hatt mulighet til å se de siste årene, men spesielt den siste tiden har prøvd å få dem med seg.

– Du ser jo det på resultaten­e at alt ikke går på skinner. Men har du vært med lenge i det gamet her, så vet du at det er små justeringe­r som kan forandre store ting. Jeg håper jeg kan være med og bidra med litt og at vi får snudd det her.

Siden han dro fra Rosenborg til Hamburg i 2011, har mye skjedd. Han har spilt i en rekke forskjelli­ge roller i både Hamburg og Hertha Berlin.

Hvilken rolle han skal ha på banen for Rosenborg i 2020 og fremover, er han usikker på, foreløpig.

– Jeg vet ikke. Kanskje jeg får til litt begge deler, både fremover og bakover. Det håper jeg.

 ?? Foto: Roar Blåsmo-Falnes ?? Per Ciljan Skjelbred ble presentert som Rosenborg-spiller på Lerkendal i går.
Foto: Roar Blåsmo-Falnes Per Ciljan Skjelbred ble presentert som Rosenborg-spiller på Lerkendal i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway