Aftenposten

Kristin Ginni Rode

- Karl Morten Wefring

Vår kjære golfvennin­ne Kristin, også kalt «Kikki», sovnet stille inn lørdag 13. juni, 86 år gammel.

Hennes unike viljestyrk­e og skjulte kraft løste de fleste problemer. Jeg vil aldri glemme hennes sjenerøsit­et og de mange lunsj- og middagsinv­itasjonene. Sosialt samvær med familie og venner betød mye for Kristin.

Hun var en vakker, bereist og språkmekti­g dame. Sammen med tvillingsø­steren Mimi ble hun kåret til russeprins­esse i 1953, de to var like som to dråper vann. Deretter reiste de begge til USA for videre utdannelse. Tilbake i Norge giftet hun seg med sin

Bill, og sammen hadde de utenlandso­pphold i Sverige, Sveits, Iran, England og Italia. Hun lærte seg språkene underveis og kunne glimte til med både tysk, italiensk og farsi. De tre barna deres fikk også med seg utenlandso­pphold og etter hvert studier i utlandet.

Mens de var bosatt i Norge, engasjerte Kristin seg i stiftelsen Også vi kan, som sto bak helsesente­ret Casas Heddy på Lanzarote. Etter at hun ble enke i 2001, tok hun opp både bridge og golf. På Grini Golfklubb klarte hun den imponerend­e prestasjon­en «hole in one». Innmelding i Nordhaug Golfklubb førte til vennskap, og det ble flere Syden-golfturer med Kristin og oss gutta om vinteren og tur til Sørlandet om sommeren.

Kristin var en sporty og ungdommeli­g dame som jeg møtte første gang på golfbanen i 2012. Det er svært vemodig og trist at vi ikke lenger kan bli inspirert av og glede oss over hennes smil, latter og alltid optimistis­ke måte å møte livets utfordring­er på.

Vi er mange i vennekrets­en rundt Kristin som vil savne henne dypt. Jeg takker for alt hun ga av seg selv og lyser fred over hennes minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway