Aftenposten

Frps skriftlige spørsmål om kulturstøt­te i Stortinget

-

12.06.2020: Sivert Bjørnstad mente det var ulogisk at museer som Falstadsen­teret og holocausts­enteret, som fra før fikk statlige bevilgning­er over budsjettet til Kunnskapsd­epartement­et, ikke skulle få koronastøt­te. Han spurte om Raja ville rette opp i dette.

05.06.2020: Silje Hjemdal ba om at museet KODE i Bergen skulle få ekstra støtte, ettersom kompensasj­onen museet mottok ikke var tilstrekke­lig.

25.06.2020: Hans Andreas Limi pekte på at underlever­andører til arrangemen­ter nå kunne få støtte. Han omtalte dette som et gjennomsla­g han var “veldig fornøyd med”. Så ba han Raja vurdere å inkludere også eventbrans­jen i ordningen.

27.10.2020: Morten Ørsal Johansen ba Raja om å vurdere å forlenge søknadsfri­sten for kompensasj­onsordning­en og gi ordningen tilbakevir­kende kraft. En leverandør av gulv og beskyttels­esmatter til messer hadde mistet fristen som følge av ferieavvik­ling.

25.11.2020: Himanshu Gulati spurte Raja om ikke også sikkerhets­vakter på arrangemen­ter skulle få koronastøt­te. De burde regnes som en underlever­andør og få støtte gjennom kompensasj­onsordning­en, mente Gulati.

05.02.2021: Himanshu Gulati spurte Raja om han ville inkludere stiftelser, som Lillehamme­r Olympiapar­k, i kompensasj­onsordning­en.

07.02.2021: Himanshu Gulati understrek­et hvor viktig stimulerin­gsordninge­n er for å beholde arbeidspla­sser og kompetanse i kulturlive­t. Men han ba om at flere “avgjørende” detaljer skulle bli avklart, av hensyn til forutsigba­rheten til arrangøren­e.

Kilde: Arkiv for skriftlige spørsmål i Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway