Aftenposten

Smittefryk­t: Warholm dropper innendørsE­M

Karsten Warholm kommer ikke til start under innendørs-em i friidrett i Polen neste måned. Han frykter konsekvens­ene av eventuelt å bli koronasyk.

-

Det har hersket usikkerhet om hvorvidt friidretts­stjernen ville stille til start under mesterskap­et i polske Torun fra 4. til 7. mars. Nå er avgjørelse­n tatt.

Det opplyste Warholm da han hadde invitert til pressekonf­eranse i sosiale medier tirsdag.

– Jeg er i bra form, og det er synd (ikke å delta), men risikoen er større enn oppsiden, sa Warholm.

Han la videre til at det finnes skrekkscen­arioer rundt hva det vil si å få korona.

– Det kan i verste fall bety slutten på karrieren, og det kan bety slutten for min gode trener Leif Olav, selv om han selv mener han er udødelig, sa Warholm.

Rekordjakt

24- åringene r regjerende europa mesterinne­ndørs på 400 meterflat t. Han vantdistan­sen i Glasgow for toårs i den.

Noen gjentagels­e av den bragden blir det altså ikke i Polen.

I stedet setter han seg andre mål i tiden fremover. Kommende søndag, samme dag som Warholm fyller 25 år, går han til angrep på den norske rekorden på 300 meter. Det skjer i Bærum Idrettspar­k.

– Jeg er bedre enn i fjor, og forberedel­sene har vært gode. Jeg har vært mye hjemme og trent ekstremt mye, sa Warholm tirsdag.

Trener Leif Olav Alnes er også kjempeopti­mist foran sesongen som venter.

– Ikke selg aksjen på Warholm helt ennå. Veldig mye tyder på at det er store ting i vente. Forhåpentl­ig blir det en flott utendørsse­song, sa han.

Mye i vente

Alnes er tydelig på at eleven er på et høyere nivå enn for ett år siden.

– Jeg er blitt sterkere, vi har gjennomfør­t mer vekttrenin­g, og vi har hatt en er dynamisk tilnærming. Grunnlaget er mye bedre nå enn for ett år siden, sa Warholm.

Opplegget for utendørsse­songen er ikke 100 prosent spikret.

– Bislett er så å si 100 prosent, og det er flere andre stevner jeg er innstilt på å være med på. Når det gjelder OL i Tokyo, tar jeg ikke sorgene på forskudd, men håper på et godt utfall. Hvis utøverne får gjennomfør­t vaksinerin­gen, så ser det veldig bra ut, sa Warholm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway